Förarbevis båt Stockholm

Förarbevis är en annan benämning på det som idag heter Förarintyg. Förarintyget är ett intyg om att du som gått kursen har teoretiska kunskaper om att föra en fritidsbåt inomskärs och i skyddade vatten. Kursen fokuserar också på gott sjömanskap. Välkommen att boka intensivkursen som leder till ett förarintyg med oss idag!

 • Pris för kursen: 1 975 :-
 • Var: Västerlånggatan 56, 111 27 Stockholm (Gamla Stan).
 • När under veckan: Lördag kl. 09:30 till 16:00 och söndag kl. 09:30 till 16:00. Examinationen pågår på söndagen mellan kl. 16:00 och ca 18:00.
 • Utbildningsgaranti: Ja. Detta innebär att du får komma tillbaka gratis om du mot förmodan inte klarar provet. Dock kostar det alltid att skriva provet då detta hanteras av Nämnden för Båtlivsutbildnings examinatorer.
 • Kursmaterial: 600:-. Inkluderar förberedande webbkurs, kursbok, övningssjökort, passare, linjal och transportör. Välj till/ta bort kursmaterial i bokningsformuläret till höger.
 • Utskick av kursmaterial: Vi skickar inte ut kurslitteratur eller kursmaterial innan kursstart. Detta får du när kursen börjar. Istället har vi sammanfattat litteraturen i vår förberedande webbkurs som du får tillgång till när du bokar kursen.
 • Förberedande webbkurs: I den förberedande webbkursen sammanfattar vi litteraturen för att du på ett enkelt och pedagogiskt sätt skall vara förberedd när kursen börjar.
 • Examinationsavgift: 450 :- (plus 50 :- för den Blå intygsboken) tillkommer och tas ut av Nämnden för Båtlivsutbildning. Betalas kontant alt. via Swish vid provtillfället.
 • Totalt för kursen, förberedande webbkurs, kursbok, kursmaterial & examinationsavgift: 3 075:-

Våra samarbetspartners


Varför boka din kurs med Svensk Båtutbildning?

 • Vi har utbildningsgaranti på alla våra kurser vilket innebär att du får komma tillbaka gratis om du mot förmodan inte klarar provet.
 • Alla våra deltagare har klarat examinationen.
 • Våra instruktörer har mångårig erfarenhet av navigering, segling och sjömanskap.
 • Vi är det modernaste marina utbildningsföretaget i Sverige.
 • Vi har enbart haft nöjda deltagare sedan start.
 • Vi erbjuder 100% kundnöjdhetsgaranti.
 • Vi har Sveriges bästa utbildningsmaterial.

Mer information om kursen

Förarbevis Båt i Stockholm är en utbildning som kommer att ge dig ett intyg för fritidsbåtar. Utbildningen innebär en examen i bland annat navigation, sjötrafikföreskrifter, sjömanskap och säkerhet till sjöss. Kort och gott – vett och etikett på sjön.

Det är en utmärkt utbildning för dig som bor i och kring Stockholm och vill skaffa ett skriftligt bevis på att du har de kunskaper som krävs för att på ett tryggt och kompetent sätt framföra båtar på sjön och i Skärgården. Oavsett om du har lång sjövana eller är nybörjare som precis upptäckt det vackra med att vara ute på sjön, kommer du att lära dig mycket matnyttigt som rör båtlivet. Om du vill få de rätta verktygen och kunskaperna för att göra dina upplevelser inomskärs eller kustnära både säkrare och roligare kommer en kurs för Förarbevis Båt med oss på Svensk Båtutbildning i Stockholm att ge dig en bra start.

Varför Förarbevis Båt?
Att inneha ett förarbevis för båt innebär inte bara en trygghet hos dig när du till exempelvis lägger till, navigerar, använder plotter, sjökort eller slår en knop på tampen. Det skapar också en känsla av trygghet för alla medpassagerare i båten att veta att den framförs av någon som vet vad som gäller.

Ett Förarbevis Båt är också en investering för framtiden. Regeringen har sedan många år påtalat behovet av ett lagstiftat båtkörkort. Har du redan innan ett förarintyg för båt kan det enligt gällande förslag inlösas mot ett båtkörkort klass 1 vid ett eventuellt sådant införande. Många båtklubbar i Sverige har också ett krav om förarintyg gentemot sina båtklubbsmedlemmar, och flertalet försäkringsbolag ger också en rabatt på din försäkringspremie om du har ett förarbevis.

Så går vår utbildning i Stockholm till
Vi på Svensk Båtutbildning Stockholm lägger stor vikt på att anpassa utbildningen så att du ska kunna den lokala skärgården i och omkring Stockholms skärgård. Vi vet hur viktigt det är med kompetenta kursledare som har god lokal skärgårdskännedom, och jobbar även med aktuella sjökort över området utanför Stockholm. På det viset blir ditt förarbevis extra relevant för Stockholm, samtidigt som det självklart gör dig lämplig att framföra båtar längs med hela Sveriges kurs.

När provförrättaren väl har examinerat (och förhoppningsvis godkänt) dig kan du alltså vara säker på att du har den kunskap om sjövett, nödsignaler och sjukvård som behövs.

Vi på Svensk Båtutbildning ser fram emot din kursstart hos oss, och önskar dig varmt välkommen till oss i Stockholm!

Svensk Båtutbildning AB

Boka nu, betala senare! (*)

*: Betalning mot faktura, 10 dagar betaltid


"10 av 10. Mycket nöjd med kursen, äntligen blir fisketuren i Norge av!"

Marcus Lorentzon

27 år

"Fantastiskt nöjd. Ett stort steg på vägen till att uppfylla min dröm, en sommarsegling längs med Östkusten!"

Jurg Neumann

45 år

"Humor, personligt och intensivt. Nu ska jag hem och planera min segling till Danmark i sommar!"

Andreas Nordén

22 år

Kommande kurstillfällen hos Svensk Båtutbildning