Navigationskurser online

Vi erbjuder två typer av distanskurser. Dels en distanskurs för Förarintyg eller Kustskepparintyg som du läser helt på egen hand, och dels en lärarledd distanskurs via Zoom som går under en helg. VHF-intyget erbjuds som en onlinekurs som du läser på egen hand. Efter examen får du ett VHF-certifikat, som ger dig rätt att använda en VHF-radio.

Tänk på att du måste ha gått Båtpraktiken eller motsvarande innan du kan examinera för Kustskepparintyget. Välkommen att boka en navigationskurs online med oss idag!

Du får tillgång till onlinekursen direkt efter bokning!

Vilken utbildningsform passar bäst?

Tanken med att erbjuda kurserna på distans är att du som deltagare ska ha möjlighet att välja den distansutbildning för båt som passar dig. Det kanske är så att du bor långt ifrån våra vanliga upptagningsområden eller har ett fullspäckat schema? Om du väljer en distanskurs får du chansen att läsa hemma i lugn och ro. Då kan du ta till dig informationen på det sätt och i det tempo som passar dig bäst.

Vi har dels kurser för självstudier (Förarintyg, Kustskepparintyg och VHF-intyg) som du läser när det passar dig helt på egen hand. Du får tillgång till kursen under 6 månader från bokningsdatum, och beställer du litteratur och material skickas detta hem till dig.

Vi har också kurser som gå under en helg som är lärarledd. Kurserna går via Zoom och du kan antingen examinera på distans eller i klassrum. som går under en helg.

Samma examen

Våra distanskurser ger dig samma examen, intyg och kunskaper som om du går kursen på plats i klassrum. Grundutbildningen (Förarintyg) kan utföras helt på distans. Men utbildningen som leder till Kustskepparintyg kräver förkunskap (Båtpraktiken) som inte går att göra på distans. Undersök därför om det finns en aktör som anordnar Båtpraktik där du bor, om du inte har möjlighet att närvara på en av våra båtpraktikskurser.

Utbildningsgaranti på alla navigationskurser online

Vi på Svensk Båtutbildning har lång erfarenhet av att hålla navigationskurser och utbildningar inom båtliv. Våra lärare är vana vid att hålla kurser och ser till att du som går kursen får bästa möjliga kunskaper. Därför erbjuder vi en utbildningsgaranti som innebär att vi finns med dig tills den dagen du klarat din examen. Det innebär att om du skulle misslyckas med examen får du komma tillbaka, så många gånger du behöver, utan extra kostnad. Dock tar förhörsförrättaren alltid ut avgiften för att skriva examinationen.

En roligare tid på sjön

Kanske har du redan en båt eller funderar på att skaffa en? Hur det än ligger till så är det alltid bra att lära sig om livet på sjön. När du läser en distanskurs med oss på Svensk Båtutbildning bygger du upp en kunskapsgrund som du alltid har med dig ut på sjön och kan bygga vidare på i framtiden. Vi ser till att du inte bara lär dig saker för att klara din examen. Från våra utbildningar får du med dig verktyg som kommer göra båtlivet trevligare för såväl dig själv som ditt sällskap, och andra ni möter på sjön.

Våra samarbetspartners

Varför boka din kurs med Svensk Båtutbildning?

  • Vi har utbildningsgaranti på alla våra kurser vilket innebär att du får komma tillbaka gratis om du mot förmodan inte klarar provet.
  • Alla våra deltagare har klarat examinationen.
  • Våra instruktörer har mångårig erfarenhet av navigering, segling och sjömanskap.
  • Vi är det modernaste marina utbildningsföretaget i Sverige.
  • Vi har enbart haft nöjda deltagare sedan start.
  • Vi erbjuder 100% kundnöjdhetsgaranti.
  • Vi har Sveriges bästa utbildningsmaterial.
Svensk Båtutbildning AB

Starta nu, betala senare! (*)

*: Betalning mot faktura, 10 dagar betaltid

**: Frakt á 99:- tillkommer

"10 av 10. Mycket nöjd med kursen, äntligen blir fisketuren i Norge av!"

Marcus Lorentzon

27 år

"Fantastiskt nöjd. Ett stort steg på vägen till att uppfylla min dröm, en sommarsegling längs med Östkusten!"

Jurg Neumann

45 år

"Humor, personligt och intensivt. Nu ska jag hem och planera min segling till Danmark i sommar!"

Andreas Nordén

22 år

Kommande kurstillfällen hos Svensk Båtutbildning