Distansutbildningar

Nu breddar vi vårt utbud och ger fler chansen att uppleva livet på sjön. Vi erbjuder våra vanliga kurser som distansutbildningar. Läs antingen grundutbildningen som leder till förarintyg, eller den mer avancerade utbildningen som leder till kustskepparintyg. Tänk dock på att du måste ha gått båtpraktiken innan du kan ta examinationen som leder till kustskepparintyg, samt vänta en månad med att skriva för kustskepparintyg, från det datum då du fick ditt förarintyg. Dessutom erbjuder vi även vår utbildning inom radiokommunikation som en distanskurs. Efter examen från den kursen får du ett VHF-certifikat, som ger dig rättigheten att köpa och använda en VHF-radio.

Välj den utbildningsform som passar dig bäst

Tanken med att erbjuda kurserna på distans är att du som kund ska ha möjlighet att välja den distansutbildning för båt som passar just dig. Det kanske är så att du bor långt ifrån våra vanliga upptagningsområden eller så har du kanske ett fullspäckat schema? Om du väljer en distansutbildning får du chansen att läsa på hemma i lugn och ro. Då kan du ta till dig informationen på det sätt och i det tempo som passar dig bäst.

Samma examen på våra distansutbildningar, som våra kurser på plats

Våra distansutbildningar ger dig exakt samma examen och kunskaper som om du skulle gå kursen på plats. Grundutbildningen (som leder till förarintyg) kan utföras helt på distans. Men utbildningen som leder till kustskepparintyg kräver att du går igenom en del praktiska moment på havet. Undersök därför om det finns en aktör som anordnar båtpraktik där du bor, om du inte har möjlighet att närvara på en av våra båtpraktiksutbildningar.

Vi har utbildningsgaranti på alla våra båtutbildningar

Vi på Svensk Båtutbildning har lång erfarenhet av att hålla kurser och utbildningar inom båtliv. Våra lärare är vana vid att hålla kurser och ser till att de som går på våra utbildningar får bästa möjliga kunskaper. Därför erbjuder vi en utbildningsgaranti som innebär att vi finns med dig tills den dagen du klarat din examen. Det innebär att om du skulle misslyckas med slutprovet så får du komma tillbaka till utbildningen, så många gånger du behöver, utan extra kostnad. Dock tar förhörsförrättaren alltid ut avgiften för att skriva examinationen.

En roligare tid på sjön

Kanske har du redan en båt eller funderar på att skaffa en? Hur det än ligger till så är det alltid bra att lära sig om livet på sjön. När du läser en distansutbildning med oss på Svensk Båtutbildning bygger du upp en kunskapsgrund som du alltid har med dig ut på sjön och kan bygga vidare på i framtiden. Vi ser till att du inte bara lär dig saker för att klara din examen. Från våra utbildningar får du med dig verktyg som kommer göra båtlivet trevligare för såväl dig själv, som ditt sällskap, och andra som ni möter på sjön.

Våra samarbetspartners

Varför boka din kurs med Svensk Båtutbildning?

  • Vi har utbildningsgaranti på alla våra kurser vilket innebär att du får komma tillbaka gratis om du mot förmodan inte klarar provet.
  • Alla våra deltagare har klarat examinationen.
  • Våra instruktörer har mångårig erfarenhet av navigering, segling och sjömanskap.
  • Vi är det modernaste marina utbildningsföretaget i Sverige.
  • Vi har enbart haft nöjda deltagare sedan start.
  • Vi erbjuder 100% kundnöjdhetsgaranti.
  • Vi har Sveriges bästa utbildningsmaterial.
Svensk Båtutbildning AB

Starta nu, betala senare! (*)

*: Betalning mot faktura, 10 dagar betaltid

**: Frakt á 99:- tillkommer

"10 av 10. Mycket nöjd med kursen, äntligen blir fisketuren i Norge av!"

Marcus Lorentzon

27 år

"Fantastiskt nöjd. Ett stort steg på vägen till att uppfylla min dröm, en sommarsegling längs med Östkusten!"

Jurg Neumann

45 år

"Humor, personligt och intensivt. Nu ska jag hem och planera min segling till Danmark i sommar!"

Andreas Nordén

22 år

Kommande kurstillfällen hos Svensk Båtutbildning