Navigationskurser online

Vi erbjuder tre olika kurser som läses online på distans:

Förarintyget och Kustskepparintyget kan också läsas som en kombikurs.

Tänk på att du måste ha gått Båtpraktiken dager eller motsvarande innan du kan få ut Kustskepparintyget.

Gemensamt för onlineutbildningarna är att du får 500 sek rabatt på våra lärarledda kurser för Förarintyg och Kustskepparintyg om du efter 6 månader ännu inte examinerat för intyget.

Välkommen att boka en navigationskurs online med oss idag!

Våra samarbetspartners

Vilken utbildningsform passar bäst?

Tanken med att erbjuda kurserna på distans är att du som deltagare ska ha möjlighet att välja den distansutbildning för båt som passar dig. Det kanske är så att du bor långt ifrån Stockholm och Göteborg eller har ett fullspäckat schema under helgerna?

Om du väljer en distanskurs får du chansen att läsa var du vill i lugn och ro. Då kan du ta till dig informationen på det sätt och i det tempo som passar dig bäst.

Samma intyg

Våra onlinekurser ger dig samma intyg och kunskaper som om du går kursen på plats i klassrum. Grundutbildningen som heter Förarintyg kan utföras helt på distans. Utbildningen som leder till Kustskepparintyg kräver förkunskap i form av Förarintyg och du behöver också ha Båtpraktik dager innan du kan få ut Kustskepparintyget. Båtpraktik dager är en praktisk kurs som inte går att göra på distans.

Undersök därför om det finns en aktör som anordnar Båtpraktik där du bor, om du inte har möjlighet att närvara på en av våra båtpraktikskurser.

Utbildningsgaranti på alla navigationskurser online

Vi på Svensk Båtutbildning har lång erfarenhet av att hålla navigationskurser och utbildningar lärarlett och på distans som onlinekurser inom båtliv. Våra lärare är vana vid att hålla kurser och ser till att du som går kursen får bästa möjliga kunskaper.

Därför erbjuder vi en utbildningsgaranti som innebär att vi finns med dig tills den dagen du klarat din examen. Det innebär att om du skulle misslyckas med examen får du komma tillbaka utan extra kostnad. Dock tar förhörsförrättaren ut avgiften för att skriva examinationen.

En roligare tid på sjön

Kanske har du redan en båt eller funderar på att skaffa en? Hur det än ligger till så är det alltid bra att lära sig om livet på sjön.

När du läser en onlinekurs med oss på Svensk Båtutbildning bygger du upp en kunskapsgrund som du alltid har med dig ut på sjön och kan bygga vidare på i framtiden.

Vi ser till att du inte bara lär dig saker för att klara din examen. Från våra utbildningar får du med dig verktyg som kommer göra båtlivet trevligare och säkrare för såväl dig själv som ditt sällskap, och andra ni möter på sjön.

Olika begrepp

Under årens lopp har nya namn på intyg och behörigheter införts som ersatt äldre. Detta har lett till att många t.ex. kallar dagens Förarintyg för båt för Förarbevis och Båtkörkort, och dagens Kustskepparintyg för Skepparexamen och Kustskepparexamen. Nedan länkar beskriver dessa äldre benämningar och vilka onlinekurser hos oss som de motsvarar idag.

Förarbevis

Läs mer om Förarbevis onlinekurs.

Båtkörkort

Läs mer om Båtkörkort onlinekurs.

Skepparexamen

Läs mer om Skepparexamen onlinekurs.

Svensk Båtutbildning AB

Starta nu, betala senare! (*)

*: Betalning mot faktura, 10 dagar betaltid

**: Frakt á 99:- tillkommer

"10 av 10. Mycket nöjd med kursen, äntligen blir fisketuren i Norge av!"

Marcus Lorentzon

27 år

"Fantastiskt nöjd. Ett stort steg på vägen till att uppfylla min dröm, en sommarsegling längs med Östkusten!"

Jurg Neumann

45 år

"Humor, personligt och intensivt. Nu ska jag hem och planera min segling till Danmark i sommar!"

Andreas Nordén

22 år

Kommande kurstillfällen hos Svensk Båtutbildning