VHF distanskurs

VHF-intyget lämpar sig mycket bra att läsa till som distanskurs på webben. Svensk Båtutbildning har tagit fram en av de modernaste och mest uppskattade VHF-kurserna som finns idag. Vi har använt oss av våra utbildares erfarenheter och det vi har lärt oss från alla de 1000-tals människor vi utbildat, och satt samman en av de bästa webbkurserna på distans i Sverige. Med ett VHF-intyg kommer du kunna registrera och använda din VHF, vilket gör din båtsemester tryggare. Med kursen kommer du bli säker på hur alla anrop och nödanrop ska genomföras och du får även kunskap om hur sjöräddningen i Sverige fungerar. Med säkerheten i fokus är vi glada att kunna presentera en heltäckande kurs som gör att du kan skriva upp för VHF-intyget och bli en säkrare båtägare. Boka VHF-kurs på webben idag och du kan direkt börja lära dig allt om hur VHF fungerar!

KURSPAKET

  • VHF-kurs på distans 395 SEK

DISTANSKURSENS INNEHÅLL

  • En pedagogiskt upplagd kursplan
  • Kurstexter med bilder
  • Kapiteltest
  • Övningsfrågor
  • Resultatöversikt
  • Mailsupport

DISTANSKURSENS GILTIGHETSTID

Inloggningsuppgifterna är giltiga i 6 månader. De kan förlängas med utbildningsgarantin alternativt under ytterligare 4 månader för 350 SEK.

KURSMATERIAL

VHF-kursen på distans kräver inget kursmaterial.

UTBILDNINGSGARANTI

Ja. Detta innebär att du får tillgång till utbildningsportalen ytterligare 2 månader om du mot förmodan inte klarar examinationen.

PENGARNA TILLBAKA GARANTI

Ja. Pengarna tillbaka om du inte är nöjd med utbildningen. Du har 10 dagar på dig att meddela oss om du inte är nöjd med utbildningen (maximalt fyra inloggningar).

EXAMINATIONSTILLFÄLLEN & EXAMINATIONSAVGIFT

Bokas hos Nämnden för Båtlivsutbildning. Se www.nfb.a.se/. Betalas kontant vid provtillfället.


Våra samarbetspartners


VHF-kurs på Distans

Med en VHF-radio ombord på din båt så har du bästa möjliga utrustning för att kunna tillkalla hjälp vid en nödsituation på havet. VHF är ett internationellt system som är till för att kommunicera till havs, certifikatet finns av två olika typer – ett för kort- och ett för långvägskommunikation.

VHF står för Very High Frequency och om du vill köpa en VHF-radio så krävs det att du kan visa upp ett intyg på att du gått en utbildning för VHF-certifikat. Att gå en VHF-kurs på distans är ett enkelt och smidigt sät att få detta. Certifikatet kan tas i två olika nivåer, SRC (Short Range Certificate) och LRC (Long Range Certificate).

VHF-Certifikat på distans med Svensk Båtutbildning

Svensk Båtutbildnings VHF kurs på distans som leder till VHF-certifikat ger dig precis samma kunskaper och rättigheter som en vanlig lärarledd VHF-kurs. Innehållet i kursen motsvarar den vanliga utbildningens intyg och gäller internationellt.

Under utbildningen VHF-certifikat på distans får du lära dig om de lagar och förordningar som gäller för elektronisk kommunikation. Detta innebär att du får lära dig om tillståndsgivning och tillståndstid, avgifter, åtgärder mot störningar, sekretess samt hur man använder kommunikationen i en krigssituation.

Med VHF kursen i bagaget och ett avklarat VHF-certifikat vet du hur du använder din VHF-radio på bästa sätt. Du kommer lära dig om allt ifrån kanalval och radiodisciplin till att anropa kustradiostationer och hur du kommer i kontakt med såväl handels- som fritidsfartyg. Självklart går vi också igenom bokstavering enligt det internationella bokstaveringsalfabetet som används för att förtydliga radiokommunikationen. Under en distansutbildning för VHF-certifikat lär du dig också självklart om hur du ska skicka ut nödrop och varningssignaler efter bestämmelserna i GMDSS (Global Maritime Distress and Safety System). Det är alltså samma signaler som används över hela världen, din kunskap är alltså fullt användbar när du framför din, eller någon annans, båt även utanför Sveriges gränser.

VHF-certifikat som distansutbildning

Att läsa VHF utbildningen som distansutbildning med oss på Svensk Båtutbildning passar perfekt för dig som inte bor i någon av Sveriges storstadsregioner. Du får samma intyg, men kan i lugn och ro studera materialet vart du vill, hemma såväl som utomlands. Att läsa för ett VHF-certifikat som en distansutbildning passar även dig som har ett fullspäckat schema och därför har svårt att komma på kurstillfällen för en vanlig kurs.

Precis som alla andra som går någon av våra utbildningar omfattas du som läser VHF som en distansutbildning av vår utbildningsgaranti.

Svensk Båtutbildning AB

Starta nu, betala senare! (*)

*: Betalning mot faktura, 10 dagar betaltid

**: Frakt á 79:- tillkommer

"10 av 10. Mycket nöjd med kursen, äntligen blir fisketuren i Norge av!"

Marcus Lorentzon

27 år

"Fantastiskt nöjd. Ett stort steg på vägen till att uppfylla min dröm, en sommarsegling längs med Östkusten!"

Jurg Neumann

45 år

"Humor, personligt och intensivt. Nu ska jag hem och planera min segling till Danmark i sommar!"

Andreas Nordén

22 år

Kommande kurstillfällen hos Svensk Båtutbildning