SRC (VHF-certifikat) online distanskurs – självstudier

SRC står för Short Range Certificate och kallas även för VHF-certifikat eller VHF-intyg. Intyget lämpar sig bra att läsa som distanskurs på webben. Med SRC kommer du kunna registrera och använda din VHF-anläggning, vilket gör din båtsemester tryggare, framförallt när du befinner dig utanför mobiltäckningen. Med kursen kommer du bli säker på hur t.ex. anrop och nödanrop skall genomföras. Med säkerheten i fokus är vi glada att kunna presentera en heltäckande onlinekurs som gör att du kan skriva upp för SRC och bli en säkrare båtägare. Boka kursen idag och du kan direkt börja lära dig allt om hur VHF fungerar!

Du får tillgång till onlinkursen direkt efter bokning!

KURSPAKET FÖR SRC

  • SRC (VHF-certifikat) kurs på distans 395 SEK

DISTANSKURSENS INNEHÅLL

  • En pedagogiskt upplagd kursplan med sammanfattning
  • Kurstexter med bilder
  • Kapiteltest
  • Övningsfrågor
  • Resultatöversikt
  • Tillgång till praktiska provet som krävs
  • Mailsupport

DISTANSKURSENS GILTIGHETSTID

Inloggningsuppgifterna är giltiga i 6 månader. De kan förlängas med utbildningsgarantin alternativt under ytterligare 4 månader för 350 SEK.

KURSMATERIAL

SRC kursen på distans kräver inget kursmaterial.

UTBILDNINGSGARANTI

Ja. Detta innebär att du får tillgång till utbildningsportalen ytterligare 2 månader om du mot förmodan inte klarar examinationen.

PENGARNA TILLBAKA GARANTI

Ja. Pengarna tillbaka om du inte är nöjd med utbildningen. Du har 10 dagar på dig att meddela oss om du inte är nöjd med utbildningen (maximalt fyra inloggningar).

EXAMINATIONSTILLFÄLLEN & EXAMINATIONSAVGIFT

Bokas hos Nämnden för Båtlivsutbildning. Se https://batlivsutbildning.se/. Betalas kontant vid provtillfället.


Våra samarbetspartners


SRC (VHF) kurs online på distans

VHF står för Very High Frequency och om du vill använda en VHF-radio behöver du SRC intyget som står för Short Range Certificate. Att gå en kurs för SRC på distans är ett enkelt och smidigt sätt att få detta. Certifikatet kan tas i två olika nivåer, SRC (Short Range Certificate) och LRC (Long Range Certificate).

Med en VHF-anläggning (monterad i båten eller handhållen) ombord på din båt har du bästa möjliga utrustning för att kunna tillkalla hjälp vid en nödsituation på havet.

Svensk Båtutbildnings SRC-kurs online på distans som leder till SRC-certifikat ger dig precis samma kunskaper och rättigheter som en vanlig lärarledd kurs. Innehållet i kursen motsvarar den vanliga utbildningens intyg och gäller internationellt.

Under kursen får du lära dig om de lagar och förordningar som gäller för elektronisk kommunikation. Detta innebär att du får lära dig om tillståndsgivning och tillståndstid, avgifter, åtgärder mot störningar, sekretess samt hur man använder kommunikationen i en nödsituation.

Med SRC i bagaget och ett avklarat certifikat vet du hur du använder VHF-radion på bästa sätt. Du kommer lära dig om allt ifrån kanalval och radiodisciplin till att anropa kustradiostationer och hur du kommer i kontakt med såväl handels- som fritidsfartyg. Självklart går vi också igenom bokstavering enligt det internationella bokstaveringsalfabetet som används för att förtydliga radiokommunikationen. Under en distansutbildning för SRC lär du dig också om hur du ska skicka nödrop och varningssignaler efter bestämmelserna i GMDSS (Global Maritime Distress and Safety System). Det är alltså samma signaler som används över hela världen, din kunskap är fullt användbar när du framför din, eller någon annans, båt även utanför Sveriges gränser.

VHF-certifikat/VHF-intyg

SRC kallas även för VHF-certifikat eller VHF-intyg och dessa namn användes som officiella benämningar tidigare. VHF-certifikat/VHF-intyg som distansutbildning passar för dig som inte bor i någon av Sveriges storstadsregioner. Du får samma intyg, och kan i lugn och ro studera materialet vart du vill, hemma såväl som utomlands. Att läsa VHF-certifikat/VHF-intyg som en distansutbildning passar även dig som har ett fullspäckat schema och därför har svårt att komma på kurstillfällen för en vanlig kurs.

Precis som alla andra som går någon av våra utbildningar omfattas du som läser kursen av vår utbildningsgaranti.

Svensk Båtutbildning AB

Starta nu, betala senare! (*)

*: Betalning mot faktura, 10 dagar betaltid

**: Frakt á 99:- tillkommer

"10 av 10. Mycket nöjd med kursen, äntligen blir fisketuren i Norge av!"

Marcus Lorentzon

27 år

"Fantastiskt nöjd. Ett stort steg på vägen till att uppfylla min dröm, en sommarsegling längs med Östkusten!"

Jurg Neumann

45 år

"Humor, personligt och intensivt. Nu ska jag hem och planera min segling till Danmark i sommar!"

Andreas Nordén

22 år

Kommande kurstillfällen hos Svensk Båtutbildning