Kustskepparintyg i Stockholm

Ta Kustskepparintyget under en helgkurs med oss i Gamla stan eller på Sveavägen 33 i Stockholm. Om du vill gå kursen och skriva provet samma helg rekommenderar vi att du repeterar Förarintygskursen ordentligt samt läser igenom de delar som är specifika för Kustskepparen innan kurshelgen. Om du inte har möjlighet att göra det är du välkommen att se intensivkursen som startskottet för Kustskepparen med målet att skriva provet en eller två veckor efter kurshelgen.

Kustskepparintyget kallas ofta för skepparexamen. Skepparexamen är dock inte detsamma som Kustskepparintyget, som är ett intyg för fritidsbåt. En äldre Skepparexamen är att likställa med Fartygsbefäl klass VIII som är en yrkesutbildning.

 • Pris för kursen: 2575 :-
 • Var: Västerlånggatan 56 i Gamla Stan eller Sveavägen 33 i Stockholm.
 • När under veckan: Lördag kl. 09:30 till 16:00 och söndag kl. 09:30 till 16:00.
 • Examination: Vi rekommenderar att du väntar en vecka med examination, men den pågår på söndagen mellan kl. 16:00 och ca 18:30 (varför du kan skriva samma helg som du går kursen om du vill).
 • Utbildningsgaranti: Ja. Detta innebär att du får komma tillbaka utan kostnad om du mot förmodan inte klarar provet. Dock kostar det alltid att skriva provet då detta hanteras av Nämnden för Båtlivsutbildnings examinatorer.
 • Kursmaterial: 600 :- Inkluderar förberedande webbkurs, sammanfattande PDFer med sammanställd information som behöver läsas in, kursbok, övningssjökort, passare, linjal och transportör. Välj till/ta bort kursmaterial i bokningsformuläret till höger.
 • Utskick av kursmaterial: Vi skickar ut litteratur digitalt innan kursstart. Övrigt material får du när du kommer till klassrummet. Vi har också sammanfattat litteraturen i vår förberedande webbkurs som du får tillgång till direkt när du bokar kursen.
 • Förberedande material: Inkluderar förberedande webbkurs, sammanfattande PDF:er med sammanställd information som behöver läras in samt övningsprov.
 • Förkunskapskrav: Du behöver ta Förarintyget innan du tar Kustskepparintyget. Du behöver också ha Båtpraktik dager inskriven i din intygsbok innan du kan få ut Kustskepparintyget.
 • Examinationsavgift: 625 :- (plus 65 :- för den Blå intygsboken om du inte har denna) tillkommer och tas ut av Nämnden för Båtlivsutbildning. Betalas kontant alt. via Swish vid provtillfället.
 • Totalt för kursen, förberedande webbkurs, PDF:er, övningsprov, kursbok, kursmaterial & examinationsavgift: 3 800:-

Våra samarbetspartners


Varför boka din kurs med Svensk Båtutbildning?

 • Vi har utbildningsgaranti på alla våra kurser vilket innebär att du får komma tillbaka gratis om du mot förmodan inte klarar provet.
 • Alla våra deltagare har klarat examinationen.
 • Våra instruktörer har mångårig erfarenhet av navigering, segling och sjömanskap.
 • Vi är det modernaste marina utbildningsföretaget i Sverige.
 • Vi har enbart haft nöjda deltagare sedan start.
 • Vi erbjuder 100% kundnöjdhetsgaranti.
 • Vi har Sveriges bästa utbildningsmaterial.

Varför Kustskepparintyg?

En kurs som leder till Kustskepparintyg hos oss i Stockholm passar dig som redan har Förarintyg och Båtpraktik dager, och som vill bygga vidare på dina kunskaper. När kursen är klar kommer du att känna dig säker som skeppare i mörker och dålig sikt, inomskärs och utomskärs. Med andra ord kommer du kunna ta ut båten på längre färder. Dessutom får den som har Kustskepparintyget framföra fritidsskepp som är större än 12 x 4 meter.

Effektiv väg till Kustskepparintyg i Stockholm

Vägen till ett Kustskepparintyg hos oss i Stockholm börjar med förberedelser hemma, sedan möter du upp med de andra kursdeltagarna samt kursledaren under en helgkurs som avslutas med en examination. Du kommer att få hjälp på vägen av modern kurslitteratur, en genomtänkt kursplan och erfarna utbildare som brinner för båtliv.

De allra flesta av våra kurser i Stockholm äger rum på Västerlånggatan 56 i hjärtat av Gamla stan och på Sveavägen 33 i centrala Stockholm. Hit tar du dig enkelt med tunnelbanans röda eller gröna linje. Vi träffas på lördagen ca kl. 9.15 och kursen börjar kl. 9:30 och håller på till ca kl. 16.00. På söndagen går kursen kl. 9.30-16:00. Examination sker samma helg för de som vill mellan kl. 16:00 och ca 18.30.

Det totala priset är 3 800 kronor. Då ingår den förberedande webbkursen, helgkursen, PDF:er, övningsprov, kursbok, kursmaterial och examinationsavgift. Examinationsavgiften betalas direkt till förhörsförrättaren. Låter det som något för dig? Ta första steget mot utomskärs båtäventyr genom att boka kursen för Kustskepparintyg hos oss i Stockholm. Använd formuläret här intill!

Skepparexamen

Kustskepparintyget kallas ofta för Skepparexamen vilket inte är helt korrekt då Skepparexamen är att likställa med Fartygsbefäl klass VIII som är en yrkesutbildning. Med en äldre Skepparexamen kan du dock fortfarande köra charter, båttaxi och ta betalande kunder utan ytterligare utbildning. Skepparexamen var en fortsättningskurs efter Förarintyg och Båtpraktik (samt andra kurser som VHF-intyg, säkerhet, radar, brand mm.)

Vi erbjuder även motsvarande Skepparexamenkurser (Klass 8). Under denna kurs kommer du få lära dig mer om navigering, säkerhet (VHF, radar, övningar i vatten, brand) och mycket mer. Man kan säga att dagens Skepparexamen (klass 8) är en fortsättningskurs efter Kustskepparintyget med intensiva dagar fyllda med teori och praktiska övningar. Du får praktiskt lära dig radar, hjärt- och lugnräddning och hur en överlevnadsdräkt samt livflotte fungerar i vattnet. Du får även släcka brand med handbrandsläckare och öva på att släcka brand i kläder. En gedigen och omfattande utbildning, som många elever går även om de inte har yrkesambitioner, för att lära sig mer och bli säkrare på sjön.

Efter en godkänd Klass 8 examination kommer du att ha en yrkesutbildning som tillåter dig att köra betalande kunder.

Svensk Båtutbildning AB

Boka nu, betala senare! (*)

*: Betalning mot faktura, 10 dagar betaltid


"10 av 10. Mycket nöjd med kursen, äntligen blir fisketuren i Norge av!"

Marcus Lorentzon

27 år

"Fantastiskt nöjd. Ett stort steg på vägen till att uppfylla min dröm, en sommarsegling längs med Östkusten!"

Jurg Neumann

45 år

"Humor, personligt och intensivt. Nu ska jag hem och planera min segling till Danmark i sommar!"

Andreas Nordén

22 år

Kommande kurstillfällen hos Svensk Båtutbildning