Kustskepparintyg i Stockholm

Hos oss i Gamla stan i Stockholm kan du ta Kustskepparintyget under en helgkurs. Eftersom det är en intensivkurs förutsätter vi att du läst mycket på egen hand innan kursen förutsatt att du vill skriva och klara provet samma helg som kursen går. I annat fall är du välkommen att se intensivkursen som startskottet för Kustskepparen med målet att skriva provet en eller två veckor efter kurshelgen.

 • Pris för kursen: 2575 :-
 • Var: Västerlånggatan 56 i Gamla Stan i Stockholm.
 • När under veckan: Lördag kl. 09:30 till 16:00 och söndag kl. 09:30 till 16:00. Examinationen pågår på söndagen mellan kl. 16:00 och ca 18:30 för de som vill. Det går också bra att skriva en vecka eller två senare.
 • Utbildningsgaranti: Ja. Detta innebär att du får komma tillbaka gratis om du mot förmodan inte klarar provet. Dock kostar det alltid att skriva provet då detta hanteras av Nämnden för Båtlivsutbildnings examinatorer.
 • Kursmaterial: 600 :- Inkluderar förberedande webbkurs, sammanfattande PDFer med sammanställd information som behöver läsas in, kursbok, övningssjökort, passare, linjal och transportör. Välj till/ta bort kursmaterial i bokningsformuläret till höger.
 • Utskick av kursmaterial: Vi skickar ut kurslitteratur/kursmaterial om du inte redan har detta samt om du meddelar oss om att du vill ha det hemskickat (frakt á 99:- tillkommer).
 • Förberedande material: Inkluderar förberedande webbkurs, sammanfattande PDF:er med sammanställd information som behöver läras in samt övningsprov.
 • Förkunskapskrav: Du behöver ta Förarintyget innan du tar Kustskepparintyget. Du behöver också ha Båtpraktik dager inskriven i din intygsbok innan du kan få ut Kustskepparintyget.
 • Examinationsavgift: 625 :- (plus 65 :- för den Blå intygsboken om du inte har denna) tillkommer och tas ut av Nämnden för Båtlivsutbildning. Betalas kontant alt. via Swish vid provtillfället.
 • Totalt för kursen, förberedande webbkurs, PDF:er, övningsprov, kursbok, kursmaterial & examinationsavgift: 3 800:-

Våra samarbetspartners


Varför boka din kurs med Svensk Båtutbildning?

 • Vi har utbildningsgaranti på alla våra kurser vilket innebär att du får komma tillbaka gratis om du mot förmodan inte klarar provet.
 • Alla våra deltagare har klarat examinationen.
 • Våra instruktörer har mångårig erfarenhet av navigering, segling och sjömanskap.
 • Vi är det modernaste marina utbildningsföretaget i Sverige.
 • Vi har enbart haft nöjda deltagare sedan start.
 • Vi erbjuder 100% kundnöjdhetsgaranti.
 • Vi har Sveriges bästa utbildningsmaterial.

Varför kustskepparintyg?

En kurs som leder till kustskepparintyg hos oss i Stockholm passar dig som redan har förarintyg och båtpraktik, men vill bygga vidare på dina kunskaper. När kursen är klar kommer du att känna dig självsäker som skeppare i mörker och dålig sikt, inomskärs och utomskärs. Med andra ord kommer du kunna ta ut båten på längre färder. Dessutom får den som har kustskepparintyg köra fritidsskepp som är större än 12 x 4 meter.

Effektiv väg till kustskepparintyg i Stockholm

Vägen till ett kustskepparintyg hos oss i Stockholm börjar med förberedelser hemma, sedan möter du upp med de andra kursdeltagarna under en helgkurs som avslutas med en examination. Du kommer att få hjälp på vägen av modern kurslitteratur, en genomtänkt kursplan och erfarna utbildare som brinner för båtliv.

Vad du behöver veta

De allra flesta av våra kurser i Stockholm äger rum på Västerlånggatan 56 i hjärtat av Gamla stan. Hit tar du dig enkelt med tunnelbanans röda eller gröna linje. Vi träffas på lördagen 9.30-16.00 och söndagen 9.30-18.00.

Det totala priset är 3 675 kronor. Då ingår en förberedande webbkurs, själva helgkursen, PDF:er, övningsprov, kursbok, kursmaterial och en examinationsavgift. Låter det som något för dig? Ta första steget mot större båtäventyr genom att boka kursen för kustskepparintyg hos oss i Stockholm. Använd formuläret här intill.

Svensk Båtutbildning AB

Boka nu, betala senare! (*)

OBS: Under COVID-19-pandemin genomförs alla lärarledda kurser digitalt över Zoom istället för på den angivna orten. Kan ändras i enlighet med rådande rekommendationer från Folkhälsomyndigheten.

En fraktkostnad på 99:- tillkommer vid val av kursmaterial då sjökortet som skickas ut är stort och skrymmande.

*: Betalning mot faktura, 10 dagar betaltid


"10 av 10. Mycket nöjd med kursen, äntligen blir fisketuren i Norge av!"

Marcus Lorentzon

27 år

"Fantastiskt nöjd. Ett stort steg på vägen till att uppfylla min dröm, en sommarsegling längs med Östkusten!"

Jurg Neumann

45 år

"Humor, personligt och intensivt. Nu ska jag hem och planera min segling till Danmark i sommar!"

Andreas Nordén

22 år

Kommande kurstillfällen hos Svensk Båtutbildning