Om oss

Välkommen till Svensk Båtutbildning! Vår verksamhet är till för dig som har bestämt dig för att äntligen ta den där båtutbildningen eller skepparexamen som du funderat på. Vi är ett ungt men meriterat företag, med kursledare som alla har mångårig kompetens. Vårt mål? Att erbjuda ett säkrare och tryggare båtliv i Sverige. Konstigare än så är det inte.

När vi började utbilda för förarintyg och förarbevis var det för att vi kände en avsaknad av ett modernt utbildningsföretag med spetskompetens och ett gediget hjärta. Och visst – det finns ett ganska stort antal utbildningsföretag runtom i Sverige, men många av dessa är ensamma på sin ort och har i princip ett prismonopol på båtutbildningar. Det hoppas vi kunna ändra på (och vi har redan kommit en bit på vägen) så att du som kund ska kunna känna att du får en utbildning som verkligen ger dig valuta för dina pengar.

Av den anledningen har vi samlat människor ifrån alla sakkunnighetsskikt under ett och samma tak i syfte att dela med oss av allt vi lärt oss genom åren. Genom att dela med oss av vår skicklighet och sjö- och båtkompetens till dig oavsett om du är vardagsbåtanvändare eller är ute en vecka om året, tror vi att vi kan göra sjön till en bättre plats för alla.

Med en bra utbildning i ryggen ökar du din båtsäkerhet för dig själv och din familj, såväl som för andra som är ute på sjön. Många försäkringsbolag ger dig också en billigare försäkringspremie med upp till 20 % rabatt om du innehar ett förarintyg för båt, och vill du någon gång hyra en båt är förarintyg för båt oftast ett krav.

Vilken båtutbildning behöver du?
Du kanske har drömmar om att få segla utanför Sveriges gränser? Då är ett förarintyg precis den nautiska kompetens som krävs av båtuthyrare för båtar under 12×4 meter. Vi kommer att lära dig allt du behöver utifrån de kunskapskrav som krävs för förarintyg som nämnden för Båtlivsutbildning, NFB, tagit fram. Funderar du på en större båt? Självklart har vi också utbildningar för skepparexamen, kustskepparintyg och mycket annat.

Det enklaste sättet att välja rätt utbildning för just dig är helt enkelt att läsa lite mer om respektive erbjudande (se menyn här ovan). Där finns utförlig information kring kursernas upplägg, vilken typ av utbildning du kan förvänta dig, och vad den leder til

Stockholm eller Göteborg? Du väljer!
Vi har två lärosäten där vi utför våra intensivkurser och finns idag både i Stockholm och i Göteborg. Alla våra kurser bygger på en nära relation till den skärgård man befinner sig nära, något som medför att vi inte bara fokuserar på säkerhetsaspekter, navigation, sjötrafikföreskrifter, sjömanskap m.m. – utan också den lokalkännedom folk efterfrågar i och omkring skärgårdsområdet geografiskt sett.

Vårt lärosäte i Stockholm är beläget i lokaler på Västerlånggatan 56 i Gamla Stan där våra intensivkurser hålls på helger. Lärosätet i Göteborg ligger i lokaler på Stigbergsliden 7 i Majorna (i lokal tillhörande digital marknadsföringsbyrån Be Better Online). Även där håller vi kurserna på helgtid då vi kommit fram till att man ofta har mer energi och högre inlärningsförmåga när man är pigg och utvilad, snarare än efter en hel dags jobb.

Vi kan också stolt meddela att alla som gått en kurs hos oss på båtutbildning.se har blivit godkända vid examinationen. Skulle du, mot förmodan, inte bli godkänd i någon av våra kurser tillämpar vi 100 % kundnöjdhetsgaranti, vilket kort och gott innebär att vi står för de kostnader det innebär att göra om eventuella prov. Som du ser är vi ett utbildningsföretag för de som är precis som oss. De som älskar havet!

Kommande kurstillfällen hos Svensk Båtutbildning