Om oss

Välkommen till Svensk Båtutbildning. Vår verksamhet är till för dig som har bestämt dig för att äntligen ta det där intyget som du funderat på att göra ett tag, eller som bestämt dig för att lära dig köra båt med allt vad det innebär. Kul att du är här!

Vi är ett relativt ungt och meriterat företag, med kursledare som alla har mångårig kompetens inom båtliv. Vårt mål? Att arbeta för ett säkrare och tryggare båtliv i Sverige och utomlands.

Vi stödjer också organisationer i Sverige och utomlands som arbetar för en renare miljö och ett renare hav. Detta brinner vi extra mycket för. Läs mer om dessa organisationer här.

Genom att dela med oss av vår kunskap, oavsett om du är nybörjare eller mer erfaren, tror vi att vi kan göra livet på havet till en bättre plats för alla. Med en bra utbildning i ryggen ökar säkerheten inte bara för dig själv, dina vänner och din familj, utan även för andra som är ute på sjön.

Om du har frågor är du välkommen att ringa oss på 0739-077767 eller maila till info@batutbildning.se

Vilken båtkurs skall jag gå?

Oavsett om du vill lära dig hantera och köra båt eller navigera har vi kurser som passar. Vår verksamheten är primärt fokuserad på tre olika kurser:

  1. Förarintyg är grundkursen, kallas även förarbevis. Läses under en lärarledd helg i Stockholm eller Göteborg eller som onlinekurs
  2. Båtpraktik som är en praktisk kurs på havet i båt med instruktör under 4 timmar. Kursen går i Stockholm och Göteborg
  3. Kustskepparintyg, kallas även skepparexamen, är fortsättningskursen för dig med större båt (över 12 x 4 meter) och/eller intresse av att lära dig mer. Förarintyg och Båtpraktiksintyg är krav. Läses under en lärarledd helg i Stockholm eller Göteborg eller som onlinekurs.

Vi erbjuder även båtcoachning samt SRC-kursen (VHF-certifikat) som online.

Läs mer om alla våra båtkurser.

Stockholm, Göteborg eller online

Vi har två lärosäten i Stockholm och Göteborg där vi har våra intensivkurser. Utöver ett gediget kursmaterial som i grunden bygger på kunskapskraven från Nämnden för Båtlivsutbildning, bygger kurserna på en nära relation till den skärgård vi befinner oss nära, något som medför att vi inte bara fokuserar på säkerhetsaspekter, navigation, sjötrafikföreskrifter, sjömanskap mm. – utan också på den lokalkännedom våra deltagare efterfrågar i och omkring skärgårdsområdet geografiskt sett.

Vårt lärosäte i Stockholm är beläget på Västerlånggatan 56 i Gamla Stan där våra intensivkurser hålls på helger.

Vårt kontor i Göteborg ligger på Stigbergsliden, och kurserna hålls på Segelfartyget Barken Vikning på lilla bommens torg. Även i Göteborg hålls kurserna på helger då vi förstått att våra deltagare ofta har mer energi och högre inlärningsförmåga under helgerna när man är pigg och utvilad, snarare än efter en dags arbete.

Utbildningsgaranti

Vi har utbildningsgaranti som innebär att om du inte klarar examinationen får du gå om kursen utan extra kostnad.

Välkommen att boka din båtkurs med oss!

Kommande kurstillfällen hos Svensk Båtutbildning