Om oss

Om du har frågor är duvälkommen att ringa oss på 0739-077767 eller maila till info@batutbildning.se

Välkommen till Svensk Båtutbildning. Vår verksamhet är till för dig som har bestämt dig för att äntligen ta det där intyget som du funderat på att göra ett tag. Kul att du är här och läser denna text! Vi är ett ungt och meriterat företag, med kursledare som alla har mångårig kompetens. Vårt mål? Att erbjuda ett säkrare och tryggare båtliv i Sverige.

När vi började utbilda för Förarintyget var det för att vi kände en avsaknad av ett modernt utbildningsföretag med spetskompetens som samtidigt utbildade med glimten i ögat och ett gediget hjärta. Genom att dela med oss av vår kunskap till dig oavsett om du är nybörjare eller mer erfaren, tror vi att vi kan göra sjön till en bättre plats för alla. Med en bra utbildning i ryggen ökar din säkerhet till sjöss för dig själv och din familj, såväl som för andra som är ute på sjön!

Vilken båtutbildning behöver du?

Du kanske har drömmar om att få segla utanför Sveriges gränser? Då är ett Förarintyg eller ett Kustskepparintyg troligtvis den nautiska kompetens som krävs av båtuthyrare. Vi kommer att lära dig allt du behöver utifrån de kunskapskrav som krävs som nämnden för Båtlivsutbildning, NFB, tagit fram. Vår verksamheten är primärt fokuserad på tre olika kurser:

  1. Förarintyg som är grundkursen, kallas även förarbevis. Läses under en lärarledd helg i Stockholm eller Göteborg eller på distans.
  2. Båtpraktik som är en praktisk kurs på havet i båt med instruktör under 4 timmar. Kursen går i Stockholm och Göteborg
  3. Kustskepparintyg, kallas även skepparexamen, som är fortsättningskursen för dig med större båt (över 12 x 4 meter) och/eller intresse. Förarintyg och Båtpraktiksintyg är krav. Läses under en lärarledd helg i Stockholm eller Göteborg eller på distans.

Vi erbjuder även SRC-kursen (VHF-certifikat) som distanskurs.

Stockholm, Göteborg eller på distans

Vi har två lärosäten där vi utför våra intensivkurser och finns idag både i Stockholm och i Göteborg. Alla våra kurser bygger på en nära relation till den skärgård man befinner sig nära, något som medför att vi inte bara fokuserar på säkerhetsaspekter, navigation, sjötrafikföreskrifter, sjömanskap m.m. – utan också den lokalkännedom folk efterfrågar i och omkring skärgårdsområdet geografiskt sett.

Vårt lärosäte i Stockholm är beläget i lokaler på Västerlånggatan 56 i Gamla Stan samt på Sveavägen 33 där våra intensivkurser hålls på helger. Lärosätet i Göteborg ligger i lokaler på Stigbergsliden 7 i Majorna (i lokal tillhörande digital marknadsföringsbyrån Be Better Online). Även där håller vi kurserna på helgtid då vi kommit fram till att man ofta har mer energi och högre inlärningsförmåga när man är pigg och utvilad, snarare än efter en hel dags jobb.

Vi kan också stolt meddela att alla som gått en kurs hos oss på båtutbildning.se har blivit godkända vid examinationen. Skulle du, mot förmodan, inte bli godkänd i någon av våra kurser tillämpar vi 100 % kundnöjdhetsgaranti, vilket kort och gott innebär att vi står för de kostnader det innebär att göra om eventuella prov. Som du ser är vi ett utbildningsföretag för de som är precis som oss. De som älskar havet.

Kommande kurstillfällen hos Svensk Båtutbildning