Kustskepparintyg online på distans – självstudier

Svensk Båtutbildning har tagit fram en av de populäraste distanskurserna som leder till Skepparexamen, som idag korrekt benämns Kustskepparintyg. Denna distanskurs online erbjuder dig att ta ditt intyg för att framföra båtar som är större än 12*4 meter, oavsett var du befinner dig hemma, i Spanien eller Costa Rica. Denna onlinekurs på distans innehåller alla moment som krävs för att klara examinationen för skepparexamen. Dessutom ingår exempelprov för att förbereda dig för examinationen. Med Kustskepparintyget kommer du inte bara förbereda dig för att segla längre sträckor och under hela dygnet, du får också en heltäckande utbildning som ger dig möjlighet att hyra båtar och segla i hela världen. Boka din kurs redan idag och njut mer av din båtsemester!

Du får tillgång till onlinekursen direkt efter bokning!

TRE KURSPAKET

Vi erbjuder tre olika nivåer beroende på om du redan har kursmaterial och kursbok eller ej:

 • Kustskepparintyg på distans enbart 1199 SEK
 • Kustskepparintyg på distans + Kursmaterial 1449 SEK (frakt 99 SEK tillkommer)
 • Kustskepparintyg på distans + Kursmaterial + Kursbok 1699 SEK (frakt 99 SEK tillkommer)

DISTANSKURSENS INNEHÅLL

 • En pedagogiskt upplagd kursplan
 • Kurstexter med bilder
 • Animationsfilmer
 • Demonstrationsfilmer
 • Kapiteltest
 • Exempelprov
 • Övningsfrågor
 • Resultatöversikt
 • Mailsupport

DISTANSKURSENS GILTIGHETSTID

Inloggningsuppgifterna är giltiga i 6 månader. De kan förlängas med utbildningsgarantin alternativt under ytterligare 4 månader för 450 SEK.

KURSMATERIAL
Kursmaterialet skickas ut först då fakturan är betald. Inkluderar övningssjökort, passare, linjal och transportör. Välj till/ta bort kursmaterial i bokningsformuläret till höger genom att välja det alternativ som passar dig bäst.

KURSBOK
Kursboken skickas ut digitalt som e-bok först då fakturan är betald. Kursboken heter ”Lilla Skepparen – Lärobok och arbetsbok för Förarintyget” och/eller ”Stora Skepparen – Lärobok och arbetsbok för Kustskepparintyget” beroende på vilken kurs du bokat. Välj till/ta bort kursbok i bokningsformuläret till höger genom att välja det alternativ som passar dig bäst.

UTBILDNINGSGARANTI
Ja. Detta innebär att du får tillgång till utbildningsportalen ytterligare 2 månader om du mot förmodan inte klarar examinationen.

PENGARNA TILLBAKA GARANTI
Ja. Pengarna tillbaka om du inte är nöjd med utbildningen. Du har 10 dagar på dig att meddela oss om du inte är nöjd med utbildningen (maximalt fyra inloggningar och material behöver skickas tillbaka i nyskick).

EXAMINATIONSTILLFÄLLEN & EXAMINATIONSAVGIFT
Bokas hos Nämnden för Båtlivsutbildning. Se https://batlivsutbildning.se/. Betalas kontant vid provtillfället.


Våra samarbetspartners


Skepparexamen online

Kustskepparexamen online på distans leder till ett Kustskepparintyg, som är den korrekt benämningen på det intyg du som deltagare får när du klarat examinationen. När du avslutat kursen har du rätt att framföra fritidsbåtar längre än tolv och bredare än fyra meter. Det är en fördjupande kurs och bygger på kunskaperna från den grundläggande utbildningen för Förarintyg.

För att få gå kursen krävs att du fyller femton år senast det kalenderår som utbildningen genomförs. Du ska också ha bevisad praktisk erfarenhet av att framföra båt. Det får du t.ex. genom att gå kursen Båtpraktik dager. Dessutom måste den som vill gå kursen ha Förarintyget. Om du inte redan har ett Förarintyg så har vi även utbildningar som leder till Förarintyg på distans, samt lärarledda kurser i Stockholm och Göteborg.

Fördjupande onlinekurs på distans

Innehållet i vår lärarledda kurs motsvarar helt det innehåll som finns i kursen online på distans. Efter avklarad kurs får du precis samma intyg och du har samma rättigheter att framföra båtar som någon som gått den vanliga utbildningen.

Med hjälp av vår långa erfarenhet av kurser på plats i Sveriges storstäder, har vi lärt oss precis vad en kurs som leder till Kustskepparintyg ska innehålla och hur den ska läggas upp för att göra våra kursdeltagare redo för ett liv på sjön. Men vi vet också att alla inte har möjlighet att delta i dessa kurser, därför har vi nu gjort det möjligt för dig att läsa på distans.

Våra erfarna utbildare hjälper dig att fördjupa dina kunskaper om livet på sjön. Kursen ger dig förbättrade och fördjupade kunskaper om navigation, olika ljud- och ljussignaler, regler och lagar samt mycket mer. Du lär dig precis samma saker som om du gått den vanliga utbildningen på plats. Den enda skillnaden när du läser till Kustskepparintyget online på distans är att det blir enklare för dig. Har du ett fullspäckat schema eller bor långt ifrån våra vanliga upptagningsområden är detta utbildningen för dig.

Kustskepparintyget som distanskurs

Även om ett båtkörkort diskuterats under lång tid, så har det ännu inte blivit ett krav. Men i de olika förslag som lagts fram så motsvarar webbkursen som leder till skepparexamen på distans ett båtkörkort av nivå två.

Ditt intyg kommer sannolikt automatiskt att förvandlas till ett sådant om systemet blir verklighet i framtiden. Alla som går skepparexamen som distansutbildning innefattas av vår utbildningsgaranti.

Svensk Båtutbildning AB

Starta nu, betala senare! (*)

*: Betalning mot faktura, 10 dagar betaltid

**: Frakt á 99:- tillkommer

"10 av 10. Mycket nöjd med kursen, äntligen blir fisketuren i Norge av!"

Marcus Lorentzon

27 år

"Fantastiskt nöjd. Ett stort steg på vägen till att uppfylla min dröm, en sommarsegling längs med Östkusten!"

Jurg Neumann

45 år

"Humor, personligt och intensivt. Nu ska jag hem och planera min segling till Danmark i sommar!"

Andreas Nordén

22 år

Kommande kurstillfällen hos Svensk Båtutbildning