Kustskepparintyg på distans

Svensk Båtutbildning har tagit fram en av de populäraste distansutbildningarna för kursen kustskepparexamen, som leder till att du får ett s.k. kustskepparintyg. Denna distanskurs på webben erbjuder dig att ta ditt intyg för att framföra båtar som är större än 12*4 meter, oavsett var du befinner dig i världen. Denna webbkurs på distans innehåller alla moment som krävs för att klara examinationen för kustskepparintyget. Dessutom ingår exempelprov för att förbereda dig för examinationen. Med kustskepparintyget kommer du inte bara förbereda dig för att segla längre sträckor och under hela dygnet, du får också en heltäckande utbildning som ger dig möjlighet att hyra båtar och segla i hela världen. Boka din kurs redan idag och njut mer av din båtsemester!

TRE KURSPAKET

Vi erbjuder tre olika nivåer beroende på om du redan har kursmaterial och kursbok eller ej:

 • Kustskepparintyg på distans enbart 1199 SEK
 • Kustskepparintyg på distans + Kursmaterial 1449 SEK (frakt 99 SEK tillkommer)
 • Kustskepparintyg på distans + Kursmaterial + Kursbok 1699 SEK (frakt 99 SEK tillkommer)

DISTANSKURSENS INNEHÅLL

 • En pedagogiskt upplagd kursplan
 • Kurstexter med bilder
 • Animationsfilmer
 • Demonstrationsfilmer
 • Kapiteltest
 • Tre st exempelprov
 • Övningsfrågor
 • Sidhänvisningar till kurslitteraturen
 • Resultatöversikt
 • Mailsupport

DISTANSKURSENS GILTIGHETSTID

Inloggningsuppgifterna är giltiga i 6 månader. De kan förlängas med utbildningsgarantin alternativt under ytterligare 4 månader för 350 SEK.

KURSMATERIAL
Kursmaterialet skickas ut först då fakturan är betald. Inkluderar övningssjökort, passare, linjal och transportör. Välj till/ta bort kursmaterial i bokningsformuläret till höger genom att välja det alternativ som passar dig bäst.

KURSBOK
Kursboken skickas ut först då fakturan är betald. Kursboken heter ”Båtkörkortet: förarintyg & kustskepparintyg”. Välj till/ta bort kursbok i bokningsformuläret till höger genom att välja det alternativ som passar dig bäst.

UTBILDNINGSGARANTI
Ja. Detta innebär att du får tillgång till utbildningsportalen ytterligare 2 månader om du mot förmodan inte klarar examinationen.

PENGARNA TILLBAKA GARANTI
Ja. Pengarna tillbaka om du inte är nöjd med utbildningen. Du har 10 dagar på dig att meddela oss om du inte är nöjd med utbildningen (maximalt fyra inloggningar och material behöver skickas tillbaka i nyskick).

EXAMINATIONSTILLFÄLLEN & EXAMINATIONSAVGIFT
Bokas hos Nämnden för Båtlivsutbildning. Se www.nfb.a.se/. Betalas kontant vid provtillfället.


Våra samarbetspartners


Skepparexamen på Distans

Skepparexamen på distans och kustskepparexamen på distans leder till ett kustskepparintyg, som är den korrekt benämningen på det intyg du som deltagare får när du klarat examinationen. När du avslutat utbildningen skepparexamen på distans har du rätt att framföra fritidsbåtar längre än tolv och bredare än fyra meter. Det är en fördjupande utbildning och bygger på kunskaperna från den grundläggande utbildningen för Båtkörkort/Förarbevis.

För att få gå utbildningen krävs att du fyller femton år senast det kalenderår som utbildningen genomförs. Du ska också ha bevisad praktisk erfarenhet av att framföra båt. Dessutom måste den som vill gå utbildningen skepparexamen på distans ha klarat utbildningen för förarintyg. Om du inte redan har ett förarintyg så har vi även utbildningar inom detta på distans, samt lärarledda utbildningar i Stockholm och Göteborg.

Fördjupande Webbkurs på Distans

Innehållet i den vanliga kursen motsvarar helt det innehåll som finns i skepparutbildningen på distans. Efter avklarad utbildning får du precis samma intyg och du har du precis samma rättigheter att framföra båtar som någon som gått den vanliga utbildningen. Viktigt att veta är dock att utbildningen kräver praktiska övningar.

Med hjälp av vår långa erfarenhet av kurser på plats i Sveriges storstäder, har vi lärt oss precis vad en utbildning ska innehålla och hur den ska läggas upp för göra våra kursdeltagare redo för ett liv på sjön. Men vi vet också att alla inte har möjlighet att delta i dessa kurser, därför har vi nu gjort det möjligt för dig att läsa till din skepparexamen som distanskurs.

Våra erfarna utbildare hjälper dig att fördjupa dina kunskaper om livet på sjön. Kursen ger dig förbättrade kunskaper om navigation, olika ljud- och ljussignaler, regler och lagar samt mycket mer. Du lär dig precis samma saker som om du gått den vanliga utbildningen på plats. Den enda skillnaden när du läser skepparexamen på distans är att det blir enklare för dig. Har du ett fullspäckat schema eller bor långt ifrån våra vanliga upptagningsområden så är detta utbildningen för dig.

Skepparexamen som Distansutbildning

Även om ett båtkörkort diskuterats under lång tid, så har det ännu inte blivit ett krav. Men i de olika förslag som lagts fram så motsvarar webbkursen skepparexamen på distans ett båtkörkort av nivå två.

Ditt intyg kommer automatiskt att förvandlas till ett sådant om systemet blir verklighet i framtiden. Alla som går skepparexamen som distansutbildning innefattas av vår utbildningsgaranti.

Svensk Båtutbildning AB

Starta nu, betala senare! (*)

*: Betalning mot faktura, 10 dagar betaltid

**: Frakt á 99:- tillkommer

"10 av 10. Mycket nöjd med kursen, äntligen blir fisketuren i Norge av!"

Marcus Lorentzon

27 år

"Fantastiskt nöjd. Ett stort steg på vägen till att uppfylla min dröm, en sommarsegling längs med Östkusten!"

Jurg Neumann

45 år

"Humor, personligt och intensivt. Nu ska jag hem och planera min segling till Danmark i sommar!"

Andreas Nordén

22 år

Kommande kurstillfällen hos Svensk Båtutbildning