Förarintyg båt Stockholm

Förarintyget för fritidsbåt är ett intyg om att innehavaren visat sig ha teoretiska kunskaper om att föra fritidsbåt inomskärs och i skyddade vatten samt hur man visar gott sjömanskap. Välkommen att boka en intensivkurs som leder till förarintyg med oss idag! Förarintyg kallas även för förarbevis, så är det ett förarbevis för båt i Stockholm du är ute efter, så har du hittat helt rätt!

Under kursen får du kunskaperna som krävs för att navigera i sjökort, följa lagar, regler och kunskap om vad du ska göra om olyckan är framme. Kursen fokuserar på teoretiska kunskaper, och helgen med oss avslutas med det skriftliga provet som ger dig ditt förarintyg. Välkommen att boka en intensivkurs i Stockholm som leder till förarintyg / förarbevis!

 • Pris för kursen: 1 975 :-
 • Var: Västerlånggatan 56, 111 27 Stockholm (Gamla Stan).
 • När under veckan: Lördag kl. 09:30 till 16:00 och söndag kl. 09:30 till 16:00. Examinationen pågår på söndagen mellan kl. 16:00 och ca 18:30.
 • Utbildningsgaranti: Ja. Detta innebär att du får komma tillbaka gratis om du mot förmodan inte klarar provet. Dock kostar det alltid att skriva provet då detta hanteras av Nämnden för Båtlivsutbildnings examinatorer.
 • Kursmaterial: 600:-. Inkluderar förberedande webbkurs, kursbok, övningssjökort, passare, linjal och transportör. Välj till/ta bort kursmaterial i bokningsformuläret till höger.
 • Utskick av kursmaterial: Vi skickar inte ut kurslitteratur eller kursmaterial innan kursstart. Detta får du när kursen börjar. Istället har vi sammanfattat litteraturen i vår förberedande webbkurs som du får tillgång till när du bokar kursen.
 • Förberedande webbkurs: I den förberedande webbkursen sammanfattar vi litteraturen för att du på ett enkelt och pedagogiskt sätt skall vara förberedd när kursen börjar.
 • Examinationsavgift: 625 :- (plus 65 :- för den Blå intygsboken) tillkommer och tas ut av Nämnden för Båtlivsutbildning. Betalas kontant alt. via Swish vid provtillfället.
 • Totalt för kursen, förberedande webbkurs, kursbok, kursmaterial & examinationsavgift: 3 265:-

Våra samarbetspartners


Varför boka din kurs med Svensk Båtutbildning?

 • Vi har utbildningsgaranti på alla våra kurser vilket innebär att du får komma tillbaka gratis om du mot förmodan inte klarar provet.
 • Alla våra deltagare har klarat examinationen.
 • Våra instruktörer har mångårig erfarenhet av navigering, segling och sjömanskap.
 • Vi är det modernaste marina utbildningsföretaget i Sverige.
 • Vi har enbart haft nöjda deltagare sedan start.
 • Vi erbjuder 100% kundnöjdhetsgaranti.
 • Vi har Sveriges bästa utbildningsmaterial.

Vad förarintyget lär dig

Kursen Förarintyg båt i Stockholm passar dig som vill utveckla ditt sjömanskap och fördjupa dina kunskaper om säkerhet till sjöss, navigation, sjötrafikföreskrifter och annat som hör vett och etikett på sjön till. Kursen ger dig de kunskaper du behöver för att kunna rätta och sätta kurs, navigera i sjökort, sjömärken, använda plotter, sjökort och slå en knop på rätt sätt. Våra erfarna kursledare kommer ofta med personliga tips, som kan tillämpas i ditt båtägande och båtliv.

Vår intensivkurs för förarintyg i Stockholm har ett stort fokus på säkerhet, navigation och sjövett, något som tveklöst kommer att göra dig till en säkrare båtägare och i förlängningen också göra ditt båtägande mer bekymmersfritt.

Framtida båtkörkort

Förarintyget fungerar som ett sorts båtkörkort och kommer sannolikt kunna konverteras till ett sådant om båtkörkortet blir verklighet i framtiden. När du har det kan du känna dig trygg i att du vet vad du ska göra i de flesta situationer som kan uppstå inomskärs och på skyddade vatten. Med gott samvete kan du ta med familj och vänner som passagerare, och ta ansvar för att hantera båten på ett säkert sätt.

Vårt kursupplägg för förarintyg i Stockholm

Vi har medvetet valt att hålla våra kurser på helger, eftersom vi vet att det passar de flesta av deltagarna. Många av våra branschkollegor genomför sina utbildningar under kvällstid på vardagar. Det upplägget kan passa vissa, men inlärningsförmågan är sällan på topp efter en lång och krävande arbetsdag. Dessutom går vår kurs snabbare, sett till antal dagar, i och med att vi kan utbilda under längre tid (och även mer kontinuerligt) varje kursdag.

Östkusten – Stockholms skärgård

En viktig del av våra utbildningar som leder till Förarintyg Båt i Stockholm är också lokalkännedom. I och med att utbildningen genomförs i Stockholm ingår moment som rör navigering och framförande på östkusten och i Stockholms skärgård. Alla våra kursledare har god lokalkännedom och vet vad som gäller i området, inklusive Mälaren. Även sjökorten är anpassade för dig som i huvudsak ska navigera på östkusten. Om du planerar att ha din båt någon annanstans i Sverige är du självklart välkommen ändå. Kunskaperna som lärs ut kan självklart appliceras på alla svenska vatten, oavsett om det är östkust, västkust eller sydkust.

Kraven på dig som deltagare

Kursen ställer vissa krav på dig som deltagare. Gå gärna igenom den förberedande webbkursen innan kursen börjar, så maximerar du dina chanser att klara provet. Vissa väljer också att skriva provet vid ett senare tillfälle vilket också självklart fungerar. När du efter genomförd utbildning ska examineras kommer du att ha allt det underlag som behövs i form av kunskap för att klara provet för Förarintyg Båt.

Vem ansvarar för förarintygets innehåll?

Nämnden för båtlivsutbildning (NFB) ansvarar för att utforma kunskapskraven för förarintyg som kurserna i Stockholm leder till. NFB är en ideell förening som bildades i samarbete mellan den statliga myndigheten Transportstyrelsen, Svenska båtunionen, Svenska seglarförbundet och Svenska kryssarklubben. NFB utvecklar och bestämmer formen för flera utbildningar och intyg för svenskt fritidsbåtliv. De utbildar även examinatorer, som ansvarar för provtillfällen för intygen.

Vem leder kursen för förarintyget i Stockholm?

Lärarna hos oss på Svensk Båtutbildning brinner för båtliv och har gedigen kännedom om hur kunskapen ska förmedlas på bästa sätt. Inte minst utifrån all den erfarenhet som vi själva har fått till sjöss under åren, men även genom utbildning. Oavsett om du har erfarenhet på båt eller inte, så kommer vi kunna förklara på ett sätt som du förstår och hjälpa dig hitta svar på dina frågor. På så sätt blir sjön en bättre plats för alla.

Tryggare båtliv med förarintyg / förarbevis

Ta första steget mot saltstänk i håret, brunbränd näsa och utflykter i sommar-Sveriges finaste miljöer. Boka en kurs för förarintyg med oss i Stockholm och se fram emot härliga båtupplevelser under resten av livet.

Med det sagt önskar vi dig varmt välkommen till våra kurser i Stockholm som leder till Förarintyg Båt!

Svensk Båtutbildning AB

Boka nu, betala senare! (*)

OBS: Under COVID-19-pandemin genomförs alla lärarledda kurser digitalt över Zoom istället för på den angivna orten. Kan ändras i enlighet med rådande rekommendationer från Folkhälsomyndigheten.

En fraktkostnad på 99:- tillkommer vid val av kursmaterial då sjökortet som skickas ut är stort och skrymmande.

*: Betalning mot faktura, 10 dagar betaltid


"10 av 10. Mycket nöjd med kursen, äntligen blir fisketuren i Norge av!"

Marcus Lorentzon

27 år

"Fantastiskt nöjd. Ett stort steg på vägen till att uppfylla min dröm, en sommarsegling längs med Östkusten!"

Jurg Neumann

45 år

"Humor, personligt och intensivt. Nu ska jag hem och planera min segling till Danmark i sommar!"

Andreas Nordén

22 år

Kommande kurstillfällen hos Svensk Båtutbildning