Förarintyg online distans – självstudier

Vi erbjuder marknadens mest prisvärda och kvalitativa utbildning online som syftar till att du skall klara examinationen för att få ett Förarintyg. Av erfarenhet tror vi att du kommer att bli mycket nöjd med kursen och därför erbjuder vi en utbildningsgaranti som innebär att vi förlänger webbkursens giltighetstid om du inte klarar examinationen, och en pengarna tillbaka garanti som innebär att du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd inom 10 dagar.

Förarintyget online på distans leder till ett Förarintyg som är ett intyg om att innehavaren visat sig ha teoretiska kunskaper om att föra fritidsbåt inomskärs och i skyddade vatten. Utbildningen fokuserar också på gott sjömanskap. Exempelprov ingår i webbkursens innehåll. Välkommen att boka kursen Förarintyg online på distans med oss i bokningsformuläret till höger!

Du får tillgång till onlinekursen direkt efter bokning!

TRE OLIKA KURSPAKET

Vi erbjuder tre olika nivåer beroende på om du redan har kursmaterial och kursbok eller ej:

 • Förarintyg på distans enbart 995 SEK
 • Förarintyg på distans + Kursmaterial 1245 SEK (frakt 99 SEK tillkommer)
 • Förarintyg på distans + Kursmaterial + Kursbok 1495 SEK (frakt 99 SEK tillkommer)

DISTANSKURSENS INNEHÅLL

 • En pedagogiskt upplagd kursplan
 • Kurstexter med bilder
 • Animationsfilmer
 • Demonstrationsfilmer
 • Kapiteltest
 • Exempelprov
 • Övningsfrågor
 • Resultatöversikt
 • Mailsupport

DISTANSKURSENS GILTIGHETSTID

Inloggningsuppgifterna är giltiga i 6 månader. De kan förlängas med utbildningsgarantin alternativt under ytterligare 4 månader för 450 SEK.

KURSMATERIAL
Kursmaterialet skickas ut först då fakturan är betald. Inkluderar övningssjökort, passare, linjal och transportör. Välj till/ta bort kursmaterial i bokningsformuläret till höger genom att välja det alternativ som passar dig bäst.

KURSBOK
Kursboken skickas ut digitalt som e-bok först då fakturan är betald. Kursboken heter ”Lilla Skepparen – Lärobok och arbetsbok för Förarintyget” och/eller ”Stora Skepparen – Lärobok och arbetsbok för Kustskepparintyget” beroende på vilken kurs du bokat. Välj till/ta bort kursbok i bokningsformuläret till höger genom att välja det alternativ som passar dig bäst.

UTBILDNINGSGARANTI
Ja. Detta innebär att du får tillgång till utbildningsportalen ytterligare 2 månader om du mot förmodan inte klarar examinationen.

PENGARNA TILLBAKA GARANTI
Ja. Pengarna tillbaka om du inte är nöjd med utbildningen. Du har 10 dagar på dig att meddela oss om du inte är nöjd med utbildningen (maximalt fyra inloggningar och material behöver skickas tillbaka i nyskick).

EXAMINATIONSTILLFÄLLEN & EXAMINATIONSAVGIFT
Bokas hos Nämnden för Båtlivsutbildning. Se https://batlivsutbildning.se/. Betalas kontant vid provtillfället.


Våra samarbetspartners


Webbkursen Förarintyg på Distans

Det kan vara svårt att hitta tid och plats för att gå en kurs för att ta Förarintyget. Därför erbjuder vi på Svensk båtutbildning Förarintyget online på distans, perfekt för dig som vill förbättra dina teorikunskaper oavsett om du befinner dig på stranden, hemma eller utomlands. Vi erbjuder självklart också våra vanliga kurser på plats i Stockholm och Göteborg, men ser denna kurs som ett komplement för alla de som inte har möjlighet att gå en lärarledd kurs.

Svensk Båtutbildning anordnar kurser på flera ställen i Sverige. Tack vare detta har vi lång erfarenhet av kurser för Förarintyg med tusentals nöjda deltagare. Vi vet också vilka utmaningar de som går kursen för Förarintyg ställs inför under sin tid på sjön.

Läser du kursen Förarintyg online på distans med oss på Svensk Båtutbildning får du en utbildning som helt motsvarar det du lär dig om du läser kursen på plats.

Grundutbildning för Livet på Sjön

En distanskurs online för Förarintyg ger en grundutbildning för livet på sjön. Du får en ordentlig teoretisk genomgång inom såväl säkerhet som navigation. Kursen ger ovärderliga kunskaper för dig som har eller funderar på att skaffa en fritidsbåt.

Än så länge finns inget krav på Förarintyg för att köra båt. Men det är en fråga som varit uppe på riksdagens bord flera gånger och det är troligt att det i framtiden kommer att bli lagstadgat. Skulle det bli så är du redan förberedd för detta. Om det mot förmodan inte blir av, så har du i vilket fall som helst gått en utbildning som både kommer att förenkla och ge dig mer njutning på sjön.

Förarintyg online som distanskurs

Eftersom kursen för Förarintyg online är teoretisk så får du samma förutsättningar som om du läst kursen på plats. Precis som på alla våra kurser har vi utbildningsgaranti. Detta betyder att om du, mot förmodan, inte skulle klara slutprovet så får du under en period tillgång till utbildningsportalen till distansutbildningen utan kostnad.

Med rätt teori kommer också det mesta att gå smidigare i praktiken. När du är klar med distansutbildningen kommer du att ha kunskaper som gör livet på sjön både roligare och säkrare. Se det som en investering för ett bättre liv på havet, för såväl dig och dina medresenärer som de ni möter.

Efter slutförande av distanskursen för förarintyg får du ett kursbevis där det står att du har klarat utbildningen.

Svensk Båtutbildning AB

Starta nu, betala senare! (*)

*: Betalning mot faktura, 10 dagar betaltid

**: Frakt á 99:- tillkommer

"10 av 10. Mycket nöjd med kursen, äntligen blir fisketuren i Norge av!"

Marcus Lorentzon

27 år

"Fantastiskt nöjd. Ett stort steg på vägen till att uppfylla min dröm, en sommarsegling längs med Östkusten!"

Jurg Neumann

45 år

"Humor, personligt och intensivt. Nu ska jag hem och planera min segling till Danmark i sommar!"

Andreas Nordén

22 år

Kommande kurstillfällen hos Svensk Båtutbildning