Kombinerat Förarintyg & Kustskepparintyg

Välkommen att boka vår kombikurs idag genom att kontakta oss på info@batutbildning.se! Vår kombikurs leder till ett Förarintyg för fritidsbåt, ett Kustskepparintyg och ett intyg som heter “båtpraktik dager”. Innehavaren av dessa intyg har teoretiska kunskaper om att framföra fritidsbåt inomskärs och i skyddade vatten samt tillräckliga kunskaper om sjövägsregler, navigation, båtlivskunskap mm, som behövs för att framföra ett fritidsfartyg i dagsljus, mörker och nedsatt sikt.

Kombikursen är en paketering av Förarintyget, Båtpraktiken och Kustskepparen som ger ca 20% rabatt!

 • Pris för kursen: 4 900 :- (ca 20% rabatt jämfört med att boka kurserna separat)
 • Var: Västerlånggatan 56 i Gamla Stan eller Sveavägen 33 i centrala Stockholm eller Stigbergsliden 7 i Göteborg.
 • När under veckan: 1. Valfri helg för Förarintyg, 2. valfritt pass för båtpraktiken, 3. valfri helg för Kustskepparintyget.
 • Utbildningsgaranti: Ja. Detta innebär att du får komma tillbaka utan kostnad om du mot förmodan inte klarar provet. Dock kostar det alltid att skriva provet då detta hanteras av Nämnden för Båtlivsutbildnings examinatorer.
 • Kursmaterial: 600 :- Inkluderar förberedande webbkurs, sammanfattande PDFer med sammanställd information som behöver läsas in, övningsprov för Kustskepparintyg, kursbok för Förarintyg och Kustskepparintyg, övningssjökort för Förarintyg och Kustskepparintyg, passare, linjal och transportör.
 • Utskick av kursmaterial: Vi skickar ut litteratur digitalt innan kursstart. Övrigt material får du när du kommer till klassrummet. Vi har också sammanfattat litteraturen i vår förberedande webbkurs som du får tillgång till direkt när du bokar kursen.
 • Förberedande material: Inkluderar förberedande webbkurs, sammanfattande PDF:er med sammanställd information som behöver läras in samt övningsprov.
 • Examinationsavgift: 625:- för Förarintyg (plus 65:- för den blå intygsboken om du inte har denna) och 625:- för Kustskepparintyg tillkommer och tas ut av Nämnden för Båtlivsutbildning. Betalas kontant eller via Swish vid provtillfället. Ingen examinationsavgift utgår för Båtpraktiken.
 • Totalt för kombikursen, förberedande webbkurs, PDF:er, övningsprov, kursbok, kursmaterial & examinationsavgift: 6 815:-

För datum i Stockholm se sidan om Förarintyg i Stockholm, Båtpraktik Stockholm och Kustskepparintyg Stockholm. För Göteborg se Förarintyg Göteborg, Båtpraktik Göteborg och Kustskepparintyg Göteborg.


Våra samarbetspartners


Varför boka din kurs med Svensk Båtutbildning?

 • Vi har utbildningsgaranti på alla våra kurser vilket innebär att du får komma tillbaka gratis om du mot förmodan inte klarar provet.
 • Alla våra deltagare har klarat examinationen.
 • Våra instruktörer har mångårig erfarenhet av navigering, segling och sjömanskap.
 • Vi är det modernaste marina utbildningsföretaget i Sverige.
 • Vi har enbart haft nöjda deltagare sedan start.
 • Vi erbjuder 100% kundnöjdhetsgaranti.
 • Vi har Sveriges bästa utbildningsmaterial.

Mer information om kursen

Kombikursen innebär att du bokar de kursdatum för Förarintyget, Båtpraktiken och Kustskepparintyget som passar dig. Kombin innebär ett paketerbjudande från oss som gör att du får Båtpraktiken för 300 sek, istället för 1 500 sek, vilket ger ca 20% rabatt.

För dig som saknar formella intyg och examina, erbjuder vi en kombikurs som ger dig både Förarbevis, Båtpraktik och Kustskepparexamen. Precis som våra andra utbildningar, är dessa kurser intensivkurser och du kommer att både utbildas och examineras under två intensiva och effektiva helger, samt under en 4 timmars båtpraktikskurs i båt med instruktör.

Kursens upplägg

Den här kursen erbjuds i både Stockholm och Göteborg, och genomförs under de två helger för Förarintyg och Kustskepparintyg som passar dig, inklusive Båtpraktiken.

Förarintyg för båt

Den första helgen ägnar vi åt det som krävs för att få ut ett Förarbevis för fritidsbåtar. Det är nämligen ett grundkrav för att du sedan ska kunna plocka ut en Kustskepparexamen. Dag ett ägnar vi åt navigering till sjöss och du får lära dig de grundläggande kunskaperna i allt från sjömärken och symboler på sjökort till navigering och plottning med hjälp av GPS.

Dag två ligger fokus istället på säkerhet och utöver konkret säkerhetskunskap som gör framförandet av din båt mer säkerhetsmässigt, går vi också igenom grundläggande säkerhetstänkande till sjöss. Dag två avslutas också med examination för dig som inte vill vänta med att skriva direkt.

Båtpraktiken

Efter det att du tagit Förarintyget och innan Kustskepparintygshelgen är du med på en 4 timmars båtpraktik i båt med instruktör där ni går igenom alla teoretiska kunskaper från förarintyget praktiskt.

Kustskepparexamen

Helg två ägnas åt de kunskaper som krävs för att få Kustskepparintyget. Även här ställs krav på förberedelse och fokus, och många kan uppleva att det är stor nivåskillnad mellan Förarbeviset och Kustskepparexamen.

Den här utbildningen innehåller också något fler moment än den första, och efter genomförd kurs kommer du ha fördjupade kunskaper i säkerhet och navigering, tillsammans med grundläggande kunskaper vad gäller väder och mörkerkörning. Säkerhetsmomentet inkluderar mer konkreta säkerhetsutbildningar såsom grundläggande första hjälpen och man-över-bord-förfarande. Under navigeringsmomentet får du lära dig mer avancerat plottning, radar och deviationsbestämmelse.

Med Kustskepparexamen i hand (efter avklarat och godkänt prov) har du rätt att hyra och framföra båtar större än 12 x 4 meter.

Kommande kurstillfällen hos Svensk Båtutbildning