Kombikurs – Förarintyg & Kustskepparintyg

Vår kombikurs leder till ett Förarintyg för fritidsbåt, ett Kustskepparintyg och ett intyg som heter “båtpraktik dager”.

Kombikursen är en paketering av Förarintyget, Båtpraktiken och Kustskepparen som ger ca 20% rabatt!

Innehavaren av dessa intyg har vid prövning visat sig ha tillräckliga teoretiska kunskaper om sjövägsregler, navigation, båtlivskunskap mm, som erfordras för att framföra ett fritidsfartyg i dagsljus, mörker och nedsatt sikt i såväl skyddade som oskyddade farvatten.

Välkommen att boka vår kombikurs idag genom att kontakta oss på info@batutbildning.se!

 • Pris för kursen: 4 900 :- (ca 20% rabatt jämfört med att boka kurserna separat)
 • Var: Västerlånggatan 56 i Gamla Stan i Stockholm eller segelfartyget Barken Viking på Lilla bommens torg i Göteborg.
 • När under veckan: 1. Valfri helg för Förarintyg, 2. valfritt pass för båtpraktiken, 3. valfri helg för Kustskepparintyget.
 • Utbildningsgaranti: Ja. Detta innebär att du får komma tillbaka utan kostnad om du inte klarar provet. Dock kostar det alltid att skriva provet då detta hanteras av Nämnden för Båtlivsutbildnings examinatorer.
 • Kursmaterial: 600 :- Inkluderar förberedande webbkurs, sammanfattande PDFer med information som behöver läsas in, övningsprov för Kustskepparintyg, kursbok för Förarintyg och Kustskepparintyg, övningssjökort för Förarintyg och Kustskepparintyg, passare, linjal och transportör.
 • Utskick av kursmaterial: Vi skickar ut litteratur digitalt innan kursstart. Övrigt material får du när du kommer till klassrummet. Vi har också sammanfattat litteraturen i vår förberedande webbkurs som du får tillgång till direkt när du bokar kursen.
 • Förberedande material: Inkluderar förberedande webbkurs, sammanfattande PDF:er med sammanställd information som behöver läras in samt övningsprov.
 • Examinationsavgift: 625:- för Förarintyg (plus 65:- för den blå intygsboken om du inte har denna) och 625:- för Kustskepparintyg tillkommer och tas ut av Nämnden för Båtlivsutbildning. Betalas kontant eller via Swish vid provtillfället. Ingen examinationsavgift utgår för Båtpraktiken.
 • Totalt för kombikursen, förberedande webbkurs, PDF:er, övningsprov, kursbok, kursmaterial & examinationsavgift: 6 815:-

Våra samarbetspartners


  

Varför Svensk Båtutbildning?

 • Roligare & säkrare båtliv – Våra utbildningar är pedagogiskt upplagda för dig som vill lära dig att hantera din fritidsbåt säkert, oavsett om det är en motorbåt eller en segelbåt. Du lär dig grunderna i navigation, sjösäkerhet och sjövägsregler.
 • Seglare & motorbåtsförare, nybörjare & erfaren – Om du går kurserna i rätt ordning krävs inga ytterligare förkunskaper för våra navigationsutbildningar. Vi vänder oss både till seglare och motorbåtsförare, till dig som är nybörjare eller har flera års erfarenhet och vill fräscha upp dina kunskaper.
 • Utbildningsgaranti – Utbildningsgarantin gäller på alla våra kurser och innebär att du får komma tillbaka utan extra kostnad om du inte klarar examinationen.
 • Marina lokaler & båtar – Kurserna hålls i marina lokaler i Gamla stan i Stockholm och på fartyget Astoria i centrala Göteborg. Våra motor,- och segelbåtar utgår från Djurgården i Stockholm och från Orust i Göteborg.  
 • Pedagogiskt & alltid tillgängligt material – Kursboken och den förberedande webbkursen (sammanfattning av boken) hanteras online på dator, padda eller telefon och är alltid tillgänglig. Materialet är pedagogiskt upplagd med tydlig struktur där texter, bilder och övningar borgar för maximal förståelse.
 • Övningsfrågor & övningsprov – Efter varje kapitel finns övningsfrågor som sammanfattar kunskapen du behöver. Vi gör även övningsprov så att du får validera dina kunskaper.
 • Tillgång till hjälp – Våra instruktörer är alltid tillgängliga inför, under och efter kursen om du behöver hjälp. Vi är också tillgängliga på telefon och e-post. 
 • Mångårig erfarenhet – Våra instruktörer har mångårig erfarenhet av navigering, segling och sjömanskap.
 • Pengarna tillbaka garanti – Vi erbjuder 100% kundnöjdhetsgaranti vilket innebär att du får tillbaka pengarna om du inte är nöjd med utbildningen.

Om kombikursen

För dig som saknar formella intyg och examina, erbjuder vi en kombikurs som ger dig både Förarbevis, Båtpraktik och Kustskepparexamen. Precis som våra andra utbildningar, är dessa kurser intensivkurser och du kommer att både utbildas och examineras under två intensiva och effektiva helger, samt under en 4 timmars båtpraktikskurs i båt med instruktör. Kombin innebär ett paketerbjudande från oss som gör att du får ca 20% rabatt.

Du är välkommen att boka de datum som passar dig eller kontakta oss så hjälper vi dig vidare.

Kombikurs i Stockholm

För datum i Stockholm se:

Kombikurs i Göteborg

För datum i Göteborg se:

Kursernas upplägg

Förarintyg för båt

Den första helgen ägnar vi åt det som krävs för att få ut ett Förarintyg för fritidsbåtar. Det är nämligen ett grundkrav för att du sedan ska kunna ta Kustskepparintyget. Vi ägnar oss åt navigering, säkerhet och sjämanskap och du får lära dig de grundläggande kunskaperna i allt från sjömärken och symboler på sjökort till navigering och plottning med hjälp av GPS. Dag två avslutas också med examination för dig som inte vill vänta med att skriva provet.

Läs mer här om Förarintyget.

Båtpraktiken

Efter det att du tagit Förarintyget och innan Kustskepparintyget är du med på en 4 timmars båtpraktik i båt med instruktör där ni går igenom teoretiska kunskaper från Förarintyget praktiskt.

Läs mer här om Båtpraktiken.

Kustskepparexamen

Helg två ägnas åt de kunskaper som krävs för att få Kustskepparintyget. Även här ställs krav på förberedelse och fokus, och många kan uppleva att det är stor nivåskillnad mellan Förarintyget och Kustskepparintyget.

Den här kursen innehåller också fler moment än den första, och efter genomförd kurs kommer du ha fördjupade kunskaper i säkerhet och navigering, tillsammans med grundläggande kunskaper vad gäller väder och mörkerkörning.

Med Kustskepparintyget säkrat får du framföra fritidsbåtar som 12 x 4 meter eller större.

Läs mer här om Kustskepparintyget.

Kombikurs som onlinekurs

Vi erbjuder också kombikursen som onlinekurs. Dock ingår inte Båtpraktiken i detta kursupplägg eftersom Båtpraktiken inte kan genom online på distans.

Kommande kurstillfällen hos Svensk Båtutbildning