Kustskepparintyg i Göteborg

Kustskepparintyget kallas även ofta i folkmun för Skepparexamen. Det äldre intyget Skepparexamen är dock att likställa med en yrkesutbildning medan Kustskepparintyget är ett intyg för fritidsbåt. Eftersom Skepparexamen inte erbjuds längre är det därför sannolikt att du är ute efter ett Kustskepparintyg!

Vill du bli en ännu tryggare fritidsskeppare och känna dig säker även under längre färder på västkusten och i andra vatten? Då ska läsa kursen som leder till Kustskepparintyget med oss i Göteborg. När helgkursen och examinationen är avklarade har du lärt dig mycket nytt och får dessutom framföra båtar som är större än 12×4 meter.

Intensivkursen förutsätter att du läst på egen hand innan kursen förutsatt att du vill gå kursen och klara provet samma helg. I annat fall är du välkommen att se intensivkursen som startskottet för Kustskepparen med målet att skriva provet en eller två veckor efter kurshelgen.  

 • Pris för kursen: 2575 :-
 • Var: Stigbergsliden 7 i Masthugget i Göteborg.
 • När under veckan: Lördag kl. 09:30 till 16:00 och söndag kl. 09:30 till 16:00.
 • Examination: Vi rekommenderar att du väntar en vecka med examination, men den pågår på söndagen mellan kl. 16:00 och ca 18:30 (varför du kan skriva samma helg som du går kursen om du vill).
 • Utbildningsgaranti: Ja. Detta innebär att du får komma tillbaka gratis om du mot förmodan inte klarar provet. Dock kostar det alltid att skriva provet då detta hanteras av Nämnden för Båtlivsutbildnings examinatorer.
 • Kursmaterial: 600 :- Inkluderar förberedande webbkurs, sammanfattande PDFer med sammanställd information som behöver läsas in, kursbok, övningssjökort, passare, linjal och transportör. Välj till/ta bort kursmaterial i bokningsformuläret till höger.
 • Utskick av kursmaterial: Vi skickar ut litteratur digitalt innan kursstart. Övrigt material får du när du kommer till klassrummet. Vi har också sammanfattat litteraturen i vår förberedande webbkurs som du får tillgång till direkt när du bokar kursen.
 • Förberedande material: Inkluderar förberedande webbkurs, sammanfattande PDF:er med sammanställd information som behöver läras in samt övningsprov.
 • Förkunskapskrav: Du behöver ta Förarintyget innan du tar Kustskepparintyget. Du behöver också ha Båtpraktik dager inskriven i din intygsbok innan du kan få ut Kustskepparintyget.
 • Examinationsavgift: 625 :- (plus 65 :- för den Blå intygsboken om du inte har denna) tillkommer och tas ut av Nämnden för Båtlivsutbildning. Betalas kontant alt. via Swish vid provtillfället.
 • Totalt för kursen, förberedande webbkurs, PDF:er, övningsprov, kursbok, kursmaterial & examinationsavgift: 3 800:-

Våra samarbetspartners


Varför boka din kurs med Svensk Båtutbildning?

 • Vi har utbildningsgaranti på alla våra kurser vilket innebär att du får komma tillbaka gratis om du mot förmodan inte klarar provet.
 • Alla våra deltagare har klarat examinationen.
 • Våra instruktörer har mångårig erfarenhet av navigering, segling och sjömanskap.
 • Vi är det modernaste marina utbildningsföretaget i Sverige.
 • Vi har enbart haft nöjda deltagare sedan start.
 • Vi erbjuder 100% kundnöjdhetsgaranti.
 • Vi har Sveriges bästa utbildningsmaterial.

Kustskepparintyget på en helg i Göteborg

Om du redan har ett Förarintyg är Kustskepparintyget nästa steg för dig som vill bygga vidare på dina båtkunskaper. Under kursen lär du dig allt du behöver inför längre färder med segel eller motorbåt utanför våra kuster. Till exempel hur du navigerar i mörker och nedsatt sikt, både utomskärs och till havs. Vi ser till att du blir en tryggare skeppare som vet hur du ska hålla dig själv, dina passagerare och andra på sjön säkra.

Hos oss i Göteborg är kursen för ditt Kustskepparintyg färdig på en helg. Dock förväntar vi oss att du har möjlighet att läsa på inför kursen då det är en intensiv kurs. Vi kan komprimera kursen tack vare våra pedagogiska och erfarna kursledare, bra litteratur och en genomarbetad kursplan. Dyker några frågor upp innan kursen är det självklart fritt fram att kontakta oss för att få hjälp.

Var går kursen?

Våra kurser för Kustskepparintyg i Göteborg sker i moderna lokaler på Stigbergsliden 7, med utsikt över vattnet. Lokalen ligger i Majorna och närmaste spårvagnshållplats är Stigbergstorget.

Kursen pågår lördag från kl. 9.30 till 16.00 och söndag kl. 9.30 till 18.00. Allt som allt kostar kursen 3 800 kronor. I det priset ingår vår förberedande webbkurs, PDF:er, övningsprov, kursbok, helgkursen, kursmaterial och examinationsavgift (examinationsavgiften betalas dock direkt till ansvarig förhörsförrättare). Ta steget, boka din kurs idag!

Skepparexamen

Kustskepparintyget kallas ofta Skepparexamen. Skepparexamen som är ett äldre intyg som fortfarande är giltigt är att likställa med en yrkesutbildning likt Klass 8. Med enSkepparexamen kan du köra betalande gäster som t.ex. taxibåt och charter. Kustskepparintyget är med andra ord ett intyg för fritidsbåt, medan Skepparexamen är en yrkesutbildning.

Vi erbjuder även kurser som leder till Klass 8, dvs. motsvarande Skepparexamen. Vår Klass 8 utbildning är en fortsättningskurs efter Kustskepparintyget och är lämplig för dig som vill ta steget att köra betalande kunder eller som vill lära dig mer. Kravet vi har är också att du kommer väl förbered och att du har läst igenom det kursmaterial som skickats ut till dig innan kursen börjar.

Kursen har ett stort fokus på säkerhet (HLR, brand, övningar i vatten, VHF) och navigering, och som delar av dessa två huvudmoment kommer du att få goda kunskaper om bland annat positionsbestämning, deviation (drift och avvikelse vid navigering över längre sträckor och på öppet hav), man över bord-scenarion och allmän säkerhetsmedvetenhet.

För att du ska kunna få din Skepparexamen krävs självklart att du uppfyller grundkraven för att få genomföra utbildningen, men också att du klarar de skriftliga prov som hålls efter kursen. Våra erfarna kursledare vet precis vad du behöver veta för att kunna ta ut intyget, så länge du själv kommer påläst och förberedd, och kan tillgodogöra dig informationen du får av oss.

Svensk Båtutbildning AB

Boka nu, betala senare! (*)

*: Betalning mot faktura, 10 dagar betaltid


"10 av 10. Mycket nöjd med kursen, äntligen blir fisketuren i Norge av!"

Marcus Lorentzon

27 år

"Fantastiskt nöjd. Ett stort steg på vägen till att uppfylla min dröm, en sommarsegling längs med Östkusten!"

Jurg Neumann

45 år

"Humor, personligt och intensivt. Nu ska jag hem och planera min segling till Danmark i sommar!"

Andreas Nordén

22 år

Kommande kurstillfällen hos Svensk Båtutbildning