Kustskepparintyg i Göteborg

Vill du bli en trygg fritidsskeppare och känna dig säker även under längre färder på västkusten och i andra vatten? Då ska du ta Kustskepparintyget hos oss i Göteborg. När helgkursen och examinationen är avklarade har du lärt dig mycket nytt och får hantera båtar som är större än 12×4 meter.

Intensivkursen förutsätter att du läst mycket på egen hand innan kursen förutsatt att du vill gå kursen och klara provet samma helg. I annat fall är du välkommen att se intensivkursen som startskottet för Kustskepparen med målet att skriva provet en eller två veckor efter kurshelgen.  

 • Pris för kursen: 2575 :-
 • Var: Stigbergsliden 7 i Masthugget i Göteborg.
 • När under veckan: Lördag kl. 09:30 till 16:00 och söndag kl. 09:30 till 16:00. Examinationen pågår på söndagen mellan kl. 16:00 och ca 18:30 för de som vill. Det går också bra att skriva en vecka eller två senare.
 • Utbildningsgaranti: Ja. Detta innebär att du får komma tillbaka gratis om du mot förmodan inte klarar provet. Dock kostar det alltid att skriva provet då detta hanteras av Nämnden för Båtlivsutbildnings examinatorer.
 • Kursmaterial: 600 :- Inkluderar förberedande webbkurs, sammanfattande PDFer med sammanställd information som behöver läsas in, kursbok, övningssjökort, passare, linjal och transportör. Välj till/ta bort kursmaterial i bokningsformuläret till höger.
 • Utskick av kursmaterial: Vi skickar ut kurslitteratur/kursmaterial om du inte redan har detta samt om du meddelar oss om att du vill ha det hemskickat (frakt á 99:- tillkommer).
 • Förberedande material: Inkluderar förberedande webbkurs, sammanfattande PDF:er med sammanställd information som behöver läras in samt övningsprov.
 • Förkunskapskrav: Du behöver ta Förarintyget innan du tar Kustskepparintyget. Du behöver också ha Båtpraktik dager inskriven i din intygsbok innan du kan få ut Kustskepparintyget.
 • Examinationsavgift: 625 :- (plus 65 :- för den Blå intygsboken om du inte har denna) tillkommer och tas ut av Nämnden för Båtlivsutbildning. Betalas kontant alt. via Swish vid provtillfället.
 • Totalt för kursen, förberedande webbkurs, PDF:er, övningsprov, kursbok, kursmaterial & examinationsavgift: 3 800:-

Våra samarbetspartners


Varför boka din kurs med Svensk Båtutbildning?

 • Vi har utbildningsgaranti på alla våra kurser vilket innebär att du får komma tillbaka gratis om du mot förmodan inte klarar provet.
 • Alla våra deltagare har klarat examinationen.
 • Våra instruktörer har mångårig erfarenhet av navigering, segling och sjömanskap.
 • Vi är det modernaste marina utbildningsföretaget i Sverige.
 • Vi har enbart haft nöjda deltagare sedan start.
 • Vi erbjuder 100% kundnöjdhetsgaranti.
 • Vi har Sveriges bästa utbildningsmaterial.

Utveckla dina båtkunskaper

Om du redan har ett förarintyg är kustskepparintyget nästa steg för den som vill bygga vidare på sina båtkunskaper. I och med kursen och litteraturen lär du dig allt du behöver veta inför längre färder. Till exempel hur du navigerar i mörker och nedsatt sikt, både utomskärs och till havs. Vi ser till att du blir en tryggare skeppare som vet hur du ska hålla dig själv, dina passagerare och andra på sjön säkra.

Kurs i Göteborg – kustskepparintyg på en helg

Hos oss i Göteborg är kursen för ditt kustskepparintyg färdig på en helg. Det är något vi är ensamma i Sverige om att erbjuda. Vi kan komprimera kursen tack vare våra pedagogiska och erfarna utbildare, strålande litteratur och genomarbetad kursplan. Men det handlar också om att du får förbereda dig ordentligt innan kursstart. Dyker några frågor upp innan kursen är det självklart fritt fram att kontakta oss för att få hjälp.

Så tar du kustskepparintyg hos oss i Göteborg

Våra kurser för kustskepparintyg i Göteborg sker i bekväma lokaler på Stigbergsliden 7, med fin utsikt över vattnet. Lokalen ligger i Majorna och närmaste spårvagnshållplats är Stigbergstorget.

Kursen pågår under en lördag från 9.30 till 16.00 och en söndag 9.30 till 18.00. Allt som allt kostar utbildningen 3 675 kronor. I det priset ingår en förberedande onlinekurs, PDF:er, övningsprov, kursbok, själva helgkursen, kursmaterial och examinationsavgift. Ta första steget, boka din kurs med formuläret här intill.

Svensk Båtutbildning AB

Boka nu, betala senare! (*)

OBS: Under COVID-19-pandemin genomförs alla lärarledda kurser digitalt över Zoom istället för på den angivna orten. Kan ändras i enlighet med rådande rekommendationer från Folkhälsomyndigheten.

En fraktkostnad på 99:- tillkommer vid val av kursmaterial då sjökortet som skickas ut är stort och skrymmande.

*: Betalning mot faktura, 10 dagar betaltid


"10 av 10. Mycket nöjd med kursen, äntligen blir fisketuren i Norge av!"

Marcus Lorentzon

27 år

"Fantastiskt nöjd. Ett stort steg på vägen till att uppfylla min dröm, en sommarsegling längs med Östkusten!"

Jurg Neumann

45 år

"Humor, personligt och intensivt. Nu ska jag hem och planera min segling till Danmark i sommar!"

Andreas Nordén

22 år

Kommande kurstillfällen hos Svensk Båtutbildning