Båtkörkort onlinekurs

Det finns idag inget lagstadgat krav på dig som båtägare att ha ett Båtkörkort för att få framföra en fritidsbåt. Det är dock troligt att den som har ett giltigt Förarintyg för båt kommer att kunna konvertera detta till ett Båtkörkort, om och när det införs i framtiden. Därför välkomnar vi dig att boka ett Förarintyg med oss idag!

Vi erbjuder kursen som leder till ett framtida Båtkörkort, dvs. Förarintyget, som onlinekurs.

Nu erbjuder vi också rabatt på onlinekursen med 350 sek (ordinarie pris 1 345 sek)!

Gemensamt för onlineutbildningarna är att du får 500 sek rabatt på våra lärarledda kurser om du efter 6 månader ännu inte examinerat för intyget.

Välkommen att boka kursen som leder till Förarintyg med oss idag!


Våra samarbetspartners


Båtkörkort som distanskurs

Det är inte alla som bor i någon av Sveriges storstäder. Då kan det vara svårt att hitta en bra lärarledd utbildning för att ta det som i framtiden kan komma att bli ett Båtkörkort. Förarintyget kommer med stor sannolikhet att kunna konverteras till ett Båtkörkort om det blir verklighet i framtiden. Därför erbjuder vi Båtkörkortkursen som onlinekurs. Skillnaden mot våra lärarledda kurser är att du kan läsa till ett framtida Båtkörkort online i lugn och ro hemma på kammaren.

Vi har lång erfarenhet av utbildningen som leder till ett framtida Båtkörkort. Tillsammans med våra duktiga instruktörer har vi tagit fram ett material som passar mycket bra även på distans. Att ta till sig kunskapen på distans fungerar också bra då utbildningen är teoretiskt fokuserad.

Innehållet motsvarar det innehåll finns i våra vanliga lärarledda kurser. Efter avslutad kurs har du självklart samma behörighet som de som deltagit i våra lärarledda utbildningar, förutsatt att du klarar examinationen.

Den största skillnaden med att läsa båtkörkort som onlinekurs på distans är egentligen att det är enklare för dig att hitta en tid som passar dig. Du läser utbildningen var du vill och kan ta dig tid när det passar ditt schema. Perfekt för dig som inte har närhet till någon utbildning eller inte kan hitta en tid som passar dig.

Grundläggande onlinebaserad kurs

Att gå onlinekursen som leder till ett framtida Båtkörkort ger dig baskunskaper inom navigation, sjösäkerhet och sjövägsregler. Syftet är att du skall få en roligare och säkrare resa med din båt, din familj och dina vänner.

Till skillnad från ett bilkörkort är ett båtkörkort inget lagstadgat krav ännu, men det kan mycket väl bli det i framtiden. Förslaget har varit uppe för diskussion många gånger och det diskuteras ofta i media. Förr eller senare kommer båtkörkortet troligen att bli ett krav för att få köra båt, då är det väldigt skönt att redan ha det avklarat.

Onlinekursen för Båtkörkortet leder till ett Förarintyg om du klarar examinationen, och om Båtkörkortet blir verklighet i framtiden kommer Förarintyget med stor sannolikhet konverteras till ett Båtkörkort. Även om det inte skulle bli ett krav så kommer du att lära dig väldigt mycket under kursens gång.

Efter avklarad kurs

När distanskursen som leder till Båtkörkort är avslutad kommer du att ha massor av nya kunskaper i bagaget. Kunskap som kommer göra dina dagar på sjön både enklare och smidigare. Att bygga en god grund hjälper dig i det långa loppet. Med baskunskaper inom navigation, sjösäkerhet och sjövägsregler kan både du och dina medresenärer fokusera på att njuta så mycket som möjligt.

Efter att du genomgått onlinekursen för Båtkörkortet får du ett Förarintyg när du klarar examinationen. Skulle du inte klara av slutprovet omfattas onlinekursen av vår utbildningsgaranti, vilket betyder att du får gå om kursen utan extra kostnad.

Svensk Båtutbildning AB

Starta nu, betala senare! (*)

*: Betalning mot faktura, 10 dagar betaltid

**: Frakt á 99:- tillkommer

"10 av 10. Mycket nöjd med kursen, äntligen blir fisketuren i Norge av!"

Marcus Lorentzon

27 år

"Fantastiskt nöjd. Ett stort steg på vägen till att uppfylla min dröm, en sommarsegling längs med Östkusten!"

Jurg Neumann

45 år

"Humor, personligt och intensivt. Nu ska jag hem och planera min segling till Danmark i sommar!"

Andreas Nordén

22 år

Kommande kurstillfällen hos Svensk Båtutbildning