Båtkörkort distanskurs

Båtkörkortet som lagkrav för att få framföra en fritidsbåt är ännu inte här, men kan komma att bli verklighet i framtiden. Det intyg som med väldigt stor sannolikhet kommer att kunna konverteras till ett Båtkörkort är ett s.k. förarintyg. Har du ett förarintyg när lagkravet för ett Båtkörkort blir verklighet, kommer du sannolikt att kunna byta in detta mot ett Båtkörkort.

I den webbaserade kursen ”Båtkörkort på distans” får du färdigheter och kunskaper som visar att du teoretiskt kan framföra en fritidsbåt i skyddade vatten inomskärs med fokus på gott sjömanskap. Utbildningen Båtkörtkort på distans syftar till att du skall klara examinationen för att få ett förarintyg. Exempelprov ingår, och utbildningsgarantin ger dig tillgång till den webbaserade utbildningsportalen under ytterligare 2 månader om du inte klarar examinationen. Vi erbjuder också pengarna tillbaka om du inte är nöjd med utbildningen inom 10 dagar. Välkommer att boka distansutbildningen som leder till ett framtida båtkörkort idag, dvs. ett förarintyg på distans!

Du får tillgång till onlinekursen direkt efter bokning!

TRE OLIKA KURSPAKET

Vi erbjuder tre olika nivåer beroende på om du redan har kursmaterial och kursbok eller ej:

 • Förarintyg på distans enbart 995 SEK
 • Förarintyg på distans + Kursmaterial 1245 SEK (frakt 99 SEK tillkommer)
 • Förarintyg på distans + Kursmaterial + Kursbok 1495 SEK (frakt 99 SEK tillkommer)

DISTANSKURSENS INNEHÅLL

 • En pedagogiskt upplagd kursplan
 • Kurstexter med bilder
 • Animationsfilmer
 • Demonstrationsfilmer
 • Kapiteltest
 • Exempelprov
 • Övningsfrågor
 • Resultatöversikt
 • Mailsupport

DISTANSKURSENS GILTIGHETSTID

Inloggningsuppgifterna är giltiga i 6 månader. De kan förlängas med utbildningsgarantin alternativt under ytterligare 4 månader för 450 SEK.

KURSMATERIAL
Kursmaterialet skickas ut först då fakturan är betald. Inkluderar övningssjökort, passare, linjal och transportör. Välj till/ta bort kursmaterial i bokningsformuläret till höger genom att välja det alternativ som passar dig bäst.

KURSBOK
Kursboken skickas ut digitalt som e-bok först då fakturan är betald. Kursboken heter ”Lilla Skepparen – Lärobok och arbetsbok för Förarintyget” och/eller ”Stora Skepparen – Lärobok och arbetsbok för Kustskepparintyget” beroende på vilken kurs du bokat. Välj till/ta bort kursbok i bokningsformuläret till höger genom att välja det alternativ som passar dig bäst.

UTBILDNINGSGARANTI
Ja. Detta innebär att du får tillgång till utbildningsportalen ytterligare 2 månader om du mot förmodan inte klarar examinationen.

PENGARNA TILLBAKA GARANTI
Ja. Pengarna tillbaka om du inte är nöjd med utbildningen. Du har 10 dagar på dig att meddela oss om du inte är nöjd med utbildningen (maximalt fyra inloggningar och material behöver skickas tillbaka i nyskick).

EXAMINATIONSTILLFÄLLEN & EXAMINATIONSAVGIFT
Bokas hos Nämnden för Båtlivsutbildning. Se https://batlivsutbildning.se/. Betalas kontant vid provtillfället.


Våra samarbetspartners


Båtkörkort på DistansDet är inte alla som bor i någon av Sveriges storstäder. Då kan det vara svårt att hitta en bra lärarledd utbildning för att ta det som i framtiden kan komma att bli ett båtkörkort. Idag gäller förarintyget som i framtiden kan bli ett båtkörkort. Pga. detta erbjuder vi utbildningen båtkörkort på distans. Skillnaden mot våra IRL kurser är att du kan läsa till båtkörkort på distans i lugn och ro hemma på kammaren.Vi har lång erfarenhet av utbildningen som leder till båtkörkort. Tillsammans med våra duktiga lärare har vi därför tagit fram ett material som passar mycket bra även på distans. Att ta till sig kunskapen på distans fungerar mycket bra då utbildningen är teoretiskt fokuserad. Innehållet motsvarar det innehåll finns i våra vanliga utbildningar. Efter avslutad utbildning har du självklart samma behörighet som de som deltagit i våra lärarledda utbildningar, förutsatt att du klarar examinationen.Den största skillnaden med att läsa båtkörkort på distans är egentligen att det är enklare för dig att hitta en tid som passar dig.Du läser utbildningen var du vill och kan ta dig tid när det passar ditt schema. Perfekt för dig som inte har närhet till någon utbildning eller inte kan hitta en tid som passar dig.

Grundläggande Webbaserad Utbildning

Distanskursen för båtkörkort är, precis som ett körkort för bil, en grundläggande utbildning. Att gå webbkursen ”båtkörkort på distans” ger dig baskunskaper inom navigation, vett och etikett samt sjöliv. Syftet är att du skall få en roligare och säkrare resa med din båt, din familj och dina vänner.

Till skillnad från ett bilkörkort är ett båtkörkort inget lagstadgat krav ännu, men det kan mycket väl bli det i framtiden. Förslaget har varit uppe för diskussion många gånger och det diskuteras ofta i media. Förr eller senare kommer båtkörkortet troligen att bli ett krav för att få köra båt, då är det väldigt skönt att redan ha det avklarat.

Distanskursen för båtkörkortet leder till ett förarintyg om du klarar examinationen, och om båtkörkortet blir verklighet i framtiden kommer förarintyget med stor sannolikhet konverteras till ett båtkörkort. Även om det inte skulle bli ett krav så kommer du att lära dig många matnyttiga saker om sjölivet under kursens gång.

Båtkörkort som distansutbildning

När distansutbildningen är avslutad kommer du att ha massor av nya kunskaper i bagaget. Kunskap som kommer göra dina dagar på sjön både enklare och smidigare. Att bygga en god grund hjälper dig i det långa loppet. Med baskunskaper inom navigation och ett korrekt sjötänk kan både du och dina medresenärer fokusera på att njuta så mycket som möjligt.

Efter att du genomgått båtkörkortet som distansutbildning får du ett intyg när du klarar examinationen. Skulle du inte klara av slutprovet omfattas även distansutbildningen av vår utbildningsgaranti, vilket betyder att du får gå om utbildningen utan extra kostnad.

Svensk Båtutbildning AB

Starta nu, betala senare! (*)

*: Betalning mot faktura, 10 dagar betaltid

**: Frakt á 99:- tillkommer

"10 av 10. Mycket nöjd med kursen, äntligen blir fisketuren i Norge av!"

Marcus Lorentzon

27 år

"Fantastiskt nöjd. Ett stort steg på vägen till att uppfylla min dröm, en sommarsegling längs med Östkusten!"

Jurg Neumann

45 år

"Humor, personligt och intensivt. Nu ska jag hem och planera min segling till Danmark i sommar!"

Andreas Nordén

22 år

Kommande kurstillfällen hos Svensk Båtutbildning