Förarbevis distanskurs

Förarbevis är en annan benämning för det som idag kallas förarintyg. En stor del av alla båtintresserade i Sverige kallar dock intyget för förarbevis, vilket inte är fel eftersom de flesta vet vad som åsyftas. Vi erbjuder ett mycket prisvärt och kvalitativt upplägg på distans via vår utbildningsportal som syftar till att du skall klara examinationen för att få ett förarintyg. Av erfarenhet tror vi att du kommer att bli mycket nöjd med distansutbildningen. Därför erbjuder vi en pengarna-tillbaka-garanti som innebär att du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd inom 10 dagar, samt en utbildningsgaranti som innebär att vi förlänger webbkursens giltighetstid om du inte klarar examinationen.

Webbkursen förarbevis på distans leder till att du får ett förarintyg som är ett intyg om att innehavaren visat sig ha gott sjömanskap samt har teoretiska kunskaper om att föra fritidsbåt inomskärs och i skyddade vatten. Återkom gärna med frågor eller boka ett förarbevis på distans med oss idag!

TRE OLIKA KURSPAKET

Vi erbjuder tre olika nivåer beroende på om du redan har kursmaterial och kursbok eller ej:

 • Förarintyg på distans enbart 995 SEK
 • Förarintyg på distans + Kursmaterial 1245 SEK (frakt 99 SEK tillkommer)
 • Förarintyg på distans + Kursmaterial + Kursbok 1495 SEK (frakt 99 SEK tillkommer)

DISTANSKURSENS INNEHÅLL

 • En pedagogiskt upplagd kursplan
 • Kurstexter med bilder
 • Animationsfilmer
 • Demonstrationsfilmer
 • Kapiteltest
 • Tre st exempelprov
 • Övningsfrågor
 • Sidhänvisningar till kurslitteraturen
 • Resultatöversikt
 • Mailsupport

DISTANSKURSENS GILTIGHETSTID

Inloggningsuppgifterna är giltiga i 6 månader. De kan förlängas med utbildningsgarantin alternativt under ytterligare 4 månader för 350 SEK.

KURSMATERIAL
Kursmaterialet skickas ut först då fakturan är betald. Inkluderar övningssjökort, passare, linjal och transportör. Välj till/ta bort kursmaterial i bokningsformuläret till höger genom att välja det alternativ som passar dig bäst.

KURSBOK
Kursboken skickas ut först då fakturan är betald. Kursboken heter ”Båtkörkortet: förarintyg & kustskepparintyg”. Välj till/ta bort kursbok i bokningsformuläret till höger genom att välja det alternativ som passar dig bäst.

UTBILDNINGSGARANTI
Ja. Detta innebär att du får tillgång till utbildningsportalen ytterligare 2 månader om du mot förmodan inte klarar examinationen.

PENGARNA TILLBAKA GARANTI
Ja. Pengarna tillbaka om du inte är nöjd med utbildningen. Du har 10 dagar på dig att meddela oss om du inte är nöjd med utbildningen (maximalt fyra inloggningar och material behöver skickas tillbaka i nyskick).

EXAMINATIONSTILLFÄLLEN & EXAMINATIONSAVGIFT
Bokas hos Nämnden för Båtlivsutbildning. Se www.nfb.a.se/. Betalas kontant vid provtillfället.


Våra samarbetspartners


Förarbevis på Distans

Alla har inte möjlighet att ta sig till en plats för en utbildning för förarbevis. Ännu svårare kan det vara att passa in utbildningen i sitt schema. Därför startade vi webbkursen förarbevis på distans. Med en distanskurs lär du dig allt som du behöver för att klara examinationen för kursen. Upplägget och innehållet motsvarar precis det som finns på våra vanliga lärarledda utbildningar.

Svensk Båtutbildning har lång erfarenhet av att leda kurser för de som vill ta förarbevis för båt. Våra kursledare har lång teoretisk och praktisk erfarenhet och tillsammans har vi tagit fram ett program som passar dig som vill läsa förarbevis som distanskurs. Under distanskursen kommer du att ha möjlighet att gå igenom materialet i lugn och ro i oavsett var du befinner dig.

Under kursens gång får du grundläggande kunskaper inom såväl navigation som vett och etikett för sjölivet. Webbkursen förarbevis på distans som leder till ett förarintyg besvarar de viktigaste frågorna som alla med fritidsbåt borde veta svaret på.

Perfekta första steget

Att gå en distanskurs för förarbevis på webben är det perfekta första steget för dig som vi lära dig mer om sjölivet. Du lär dig allt det grundläggande som du behöver veta för att ha en säkrare och roligare tid på sjön. Nu erbjuder vi kursen förarbevis på distans, så att även du som inte bor nära våra tidigare upptagningsområden kan delta.

Det finns ännu inget krav eller lag på att den som framför en fritidsbåt måste ha ett förarbevis. Men det har varit uppe på förslag flera gånger. Mycket pekar på att det i framtiden kommer att gå igenom. Även om det inte skulle bli så är utbildningen perfekt för dig som har eller funderar på att skaffa en fritidsbåt.

Förarbevis på Webben som Distansutbildning

När du har gått utbildningen kommer du ha lärt dig mycket teori som hör till båtlivet. Med denna teoretiska kunskap i ryggen kommer många praktiska moment att gå lättare. Du lär dig från grunden, så att du slipper gå tillbaka och lära om från början längre fram.

Förarbeviset som distansutbildning på webben omfattas, precis som alla våra andra utbildningar, av vår utbildningsgaranti. Misslyckas du med slutprovet, så får du återkomma till oss och gå utbildningen igen – utan extra kostnad.

När du klarat av slutprovet på utbildningen för förarbevis så får du ett kursintyg som visar att du har klarat av kursen.

Svensk Båtutbildning AB

Starta nu, betala senare! (*)

*: Betalning mot faktura, 10 dagar betaltid

**: Frakt á 99:- tillkommer

"10 av 10. Mycket nöjd med kursen, äntligen blir fisketuren i Norge av!"

Marcus Lorentzon

27 år

"Fantastiskt nöjd. Ett stort steg på vägen till att uppfylla min dröm, en sommarsegling längs med Östkusten!"

Jurg Neumann

45 år

"Humor, personligt och intensivt. Nu ska jag hem och planera min segling till Danmark i sommar!"

Andreas Nordén

22 år

Kommande kurstillfällen hos Svensk Båtutbildning