Hur var en kurs för Förarbevis båt upplagd?

Förarbevis för båt är en äldre benämning för det som idag heter Förarintyg för båt, med ett liknande upplägg även om Förarintyget är uppdaterat på flera områden. Läs mer om hur kurserna för Förarbevis för båt var upplagda.

Vi erbjuder både intensivkurser under en helg samt distanskurser som leder till Förarintyg för båt. Intensivkurserna genomförs i Stockholm och Göteborg och är mellan kl. 9:30 och 16:00 lördag-söndag. När kursen bokas ges tillgång till sammanfattande information via en webbkurs. Resterande utbildningsmaterial ges på plats vid kursstart.

Distanskursen som leder till Förarintyg innebär att du får tillgång till webbaserat utbildningsmaterial, kapiteltest, mailsupport och övningsfrågor i sex månader. När du känner dig redo för provet bokas detta hos Nämnden för Båtlivsutbildning (nfb.se).

Bägge kurserna har utbildningsgaranti. Genomför du kursen och sedan inte får ett godkänt resultat på provet får du gå kursen igen. Antingen via en ytterligare intensivkurs eller förlängd tillgång till onlinekursen. 

Läs också om Båtförarbeviset.

Kommande kurstillfällen hos Svensk Båtutbildning