Guidad båttur i Stockholms skärgård

Vår tur från Waldermansudde på Djurgården till Strömma på Värmdö innebär en heldags guidad båttur där du och ditt sällskap får uppleva svensk skärgårdsidyll, vidsträckta fjärden och vackra smala passager. Under turen berättar vår guide om de platser och sevärdheter som vi besöker och passerar.

Avgångsplats: Waldemarsudde kl. 11:30 varje lördag med start den 15 juni. Pris: 1095 sek inklusive lunch och dryck (ej alkohol). Bokning: använd denna länk.

Vi går iland på Fjäderholmarna och äter lunch kl. 12:15. Ca kl. 13:30 går turen vidare ner igenom Skurusundet, förbi Smedsudden, över Baggensfjärden och in i de smala kanalerna mot Näsudden och Ingarö varv för vidare färd mot Strömma. Vi är tillbaka vid Waldemarsudde ca 18:00.

Upptäck Stockholms skärgård

Resan börjar vid Djurgården och tar dig och ditt sällskap genom de mångfacetterade vattenlederna i skärgården. På väg till Fjäderholmarna får du uppleva Stockholm från havet och dess närmsta skärgårdsmiljö. Väl framme äter vi lunch och kopplar av medan vår guide delar med sig av öns historia och kultur.

Färden går vidare ner i Skurusundet som under 1800-talet uppmärksammades som en särskilt naturskön plats med ett “sceneri som i sin vildhet påminner om Schweiz”.  Vi passerar Smedsudden på vår resa ut mot Baggensfjärden, på sina ställen hela 55 meter djup, och som i stort sett är avsnörd från övriga skärgården genom landtungor och trösklar i vattnet.

Vi går in i de smala kanalerna mot Näsudden och förundras över de smala (och på sina ställen grunda) kanalerna som tar oss genom en mångfald av öar och skogklädda klippor mot Strömma, med sina pittoreska omgivningar, som markerar vändpunkten på denna oförglömliga båtresa genom Stockholms skärgård.

Våra guidade båtturer kombinerar äventyr, kultur och natursköna vyer, och vi är stolta över att erbjuda en unik upplevelse som låter dig och ditt sällskap utforska skärgårdens pärlor på ett bekvämt och underhållande sätt.

Nu erbjuder vi rabatt på våra kurser som leder till skeppare samt förarbevis för båt om du varit med på någon av våra guidade turer.

Kommande kurstillfällen hos Svensk Båtutbildning