Förarintyg båt Göteborg

Förarintyg för fritidsbåt är ett intyg om att innehavaren visat sig ha teoretiska kunskaper om att föra fritidsbåt inomskärs och i skyddade vatten samt hur man visar gott sjömanskap. Välkommen att boka en intensivkurs som leder till förarintyg med oss idag!

 • Pris för kursen: 1 975 :-
 • Var: Stigbergsliden 7, 414 63 Göteborg.
 • När under veckan: Lördag kl. 09:30 till 16:00 och söndag kl. 09:30 till 16:00. Examinationen pågår på söndagen mellan kl. 16:00 och ca 18:00.
 • Utbildningsgaranti: Ja. Detta innebär att du får komma tillbaka gratis om du mot förmodan inte klarar provet. Dock kostar det alltid att skriva provet då detta hanteras av Nämnden för Båtlivsutbildnings examinatorer.
 • Kursmaterial: 600:-. Inkluderar förberedande webbkurs, kursbok, övningssjökort, passare, linjal och transportör. Välj till/ta bort kursmaterial i bokningsformuläret till höger.
 • Utskick av kursmaterial: Vi skickar inte ut kurslitteratur eller kursmaterial innan kursstart. Detta får du när kursen börjar. Istället har vi sammanfattat litteraturen i vår förberedande webbkurs som du får tillgång till när du bokar kursen.
 • Förberedande webbkurs: I den förberedande webbkursen sammanfattar vi litteraturen för att du på ett enkelt och pedagogiskt sätt skall vara förberedd när kursen börjar.
 • Examinationsavgift: 450 :- (plus 50 :- för den Blå intygsboken) tillkommer och tas ut av Nämnden för Båtlivsutbildning. Betalas kontant alt. via Swish vid provtillfället.
 • Totalt för kursen, förberedande webbkurs, kursbok, kursmaterial & examinationsavgift: 3 075:-

Våra samarbetspartners


Varför boka din kurs med Svensk Båtutbildning?

 • Vi har utbildningsgaranti på alla våra kurser vilket innebär att du får komma tillbaka gratis om du mot förmodan inte klarar provet.
 • Alla våra deltagare har klarat examinationen.
 • Våra instruktörer har mångårig erfarenhet av navigering, segling och sjömanskap.
 • Vi är det modernaste marina utbildningsföretaget i Sverige.
 • Vi har enbart haft nöjda deltagare sedan start.
 • Vi erbjuder 100% kundnöjdhetsgaranti.
 • Vi har Sveriges bästa utbildningsmaterial.

Mer information om kursen

För många är ett förarintyg ett första naturligt steg i sitt båtägande. Andra inser efter några års båtägande att de nog trots allt behöver lite djupare och säkrare kunskaper när det kommer till navigering, säkerhet, sjötrafikföreskrifter och sjömanskap än vad de har kunnat tillägna sig på egen hand.

Oavsett i vilket stadie av båtägande du befinner dig, och vilken anledningen du har att öka på dina kunskaper om vett och etikett till sjöss, är Förarintyg Båt en bra start! Vår utbildning Förarintyg Båt Göteborg hålls som namnet antyder i just Göteborg, och efter genomförd utbildning kommer du att ha alla de kunskaper som behövs för att klara provet och examineras med ett färdigt förarintyg.

Så går det till
Vi har medvetet valt att förlägga våra kurser i Göteborg till lördagar och söndagar. På så vis skapar vi en kontinuitet i utbildningen som gör att du kan tillgodose dig kunskap på ett bättre sätt än om du måste avsätta vardagskvällar. Då det är en intensivkurs är det viktigt att understryka att vi också ställer vissa krav på dig som kursdeltagare. Du kommer att ha goda möjligheter att läsa på i kursmaterialet på förhand, och för att undervisningen ska kunna ske så smidigt som möjligt ber vi dig också att utnyttja denna möjlighet.

Under lördagen går vi igenom navigation och allt som rör framförande av din båt, inklusive de hjälpmedel som finns tillgängliga, symboler som används på sjökort och vad olika sjömärken innebär (och hur de ser ut). Söndagens fokus ligger istället på säkerhet till sjöss. Utöver de hjälpmedel som är säkerhetsrelaterade snarare än navigationsrelaterade går vi också igenom allmänna säkerhetsrutiner på en fritidsbåt, liksom hur man ska tolka väder och väderförändringar.

Kursen avslutas med en examination där du får visa att du har tillgodoräknat dig det vi lärt ut under de två dagarna. Provet brukar ta ungefär en timme att skriva, och testar dina kunskaper i navigering, säkerhet och annat som vi gått igenom. För oss är det mycket viktigt att våra kunder lämnar oss med både kunskap och förarintyg!

Varför Förarintyg Båt?
Det finns flera goda anledningar till att genomföra vår utbildning och se till att få ett officiellt bevis på de kunskaper om båt- och sjöliv som man har lärt sig. Den tveklöst viktigaste anledningen är förstås att du ökar säkerheten för såväl dig själv som din familj när ni är ute på sjön. En annan anledning som de flesta brukar uppskatta är att du kan sänka din försäkringspremie med upp till 20 % genom att ha ett förarintyg. På så vis betalar sig utbildningen nästan omgående!

Svensk Båtutbildning AB

Boka nu, betala senare! (*)

*: Betalning mot faktura, 10 dagar betaltid


"10 av 10. Mycket nöjd med kursen, äntligen blir fisketuren i Norge av!"

Marcus Lorentzon

27 år

"Fantastiskt nöjd. Ett stort steg på vägen till att uppfylla min dröm, en sommarsegling längs med Östkusten!"

Jurg Neumann

45 år

"Humor, personligt och intensivt. Nu ska jag hem och planera min segling till Danmark i sommar!"

Andreas Nordén

22 år

Kommande kurstillfällen hos Svensk Båtutbildning