Förarintyg båt Stockholm

Förarintyget för fritidsbåt är ett intyg om att innehavaren visat sig ha teoretiska kunskaper om att föra fritidsbåt inomskärs och i skyddade vatten samt hur man visar gott sjömanskap. Välkommen att boka en intensivkurs som leder till förarintyg med oss idag!

 • Pris för kursen: 1 975 :-
 • Var: Västerlånggatan 56, 111 27 Stockholm (Gamla Stan).
 • När under veckan: Lördag kl. 09:30 till 16:00 och söndag kl. 09:30 till 16:00. Examinationen pågår på söndagen mellan kl. 16:00 och ca 18:00.
 • Utbildningsgaranti: Ja. Detta innebär att du får komma tillbaka gratis om du mot förmodan inte klarar provet. Dock kostar det alltid att skriva provet då detta hanteras av Nämnden för Båtlivsutbildnings examinatorer.
 • Kursmaterial: 600:-. Inkluderar förberedande webbkurs, kursbok, övningssjökort, passare, linjal och transportör. Välj till/ta bort kursmaterial i bokningsformuläret till höger.
 • Utskick av kursmaterial: Vi skickar inte ut kurslitteratur eller kursmaterial innan kursstart. Detta får du när kursen börjar. Istället har vi sammanfattat litteraturen i vår förberedande webbkurs som du får tillgång till när du bokar kursen.
 • Förberedande webbkurs: I den förberedande webbkursen sammanfattar vi litteraturen för att du på ett enkelt och pedagogiskt sätt skall vara förberedd när kursen börjar.
 • Examinationsavgift: 450 :- (plus 50 :- för den Blå intygsboken) tillkommer och tas ut av Nämnden för Båtlivsutbildning. Betalas kontant alt. via Swish vid provtillfället.
 • Totalt för kursen, förberedande webbkurs, kursbok, kursmaterial & examinationsavgift: 3 075:-

Våra samarbetspartners


Varför boka din kurs med Svensk Båtutbildning?

 • Vi har utbildningsgaranti på alla våra kurser vilket innebär att du får komma tillbaka gratis om du mot förmodan inte klarar provet.
 • Alla våra deltagare har klarat examinationen.
 • Våra instruktörer har mångårig erfarenhet av navigering, segling och sjömanskap.
 • Vi är det modernaste marina utbildningsföretaget i Sverige.
 • Vi har enbart haft nöjda deltagare sedan start.
 • Vi erbjuder 100% kundnöjdhetsgaranti.
 • Vi har Sveriges bästa utbildningsmaterial.

Mer information om kursen

Förarintyg Båt Stockholm är en examen för dig som vill utveckla ditt sjömanskap och fördjupa dina kunskaper i säkerhet till sjöss, navigation, sjötrafikföreskrifter och annat som hör vett och etikett på sjön till. Utbildningen ger dig de kunskaper du behöver för att kunna lägga till, navigera, använda plotter, sjökort eller slå en knop på tampen. Våra erfarna utbildare kommer ofta med personliga tips till dig som kan tillämpas i just ditt båtägande och båtliv.

Intensivkursen Förarintyg Stockholm har ett stort fokus på säkerhet, navigation och sjövett, något som tveklöst kommer att göra dig till en säkrare båtägare och i förlängningen också kommer att göra ditt båtägande mer bekymmersfritt.

Utbildningen
I likhet med alla våra utbildningar ställer kursen vissa krav på dig som deltagare. Gå gärna igenom kurslitteraturen och läsanvisningarna innan kursen börjar, så maximerar du dina chanser att klara provet. Vi har medvetet valt att förlägga våra kurser under helgtid, eftersom vi vet att de flesta av våra kunder då har möjlighet att planera in den tid som krävs för att kunna genomföra utbildningen på ett bra sätt. Många av våra branschkollegor genomför sina utbildningar kvällstid på vardagar, och även om det är ett upplägg som kan passa vissa, så är inlärningsförmågan sällan på topp efter en lång och krävande arbetsdag. Dessutom går kursen snabbare sätt till antal dagar i och med att vi kan utbilda längre (och även mer kontinuerligt) per kursdag.

En viktig del av våra utbildningar för Förarintyg Båt är också lokalkännedom, och då den här utbildningen genomförs i Stockholm, ingår också moment som rör navigering och framförande i just Stockholms skärgård. Alla våra kursledare har god lokalkännedom och vet också vad som gäller i området, inklusive i Mälaren. Även sjökorten är anpassade för dig som i huvudsak ska navigera i och kring Stockholm. Det betyder förstås inte att du är ovälkommen om du planerar att ha din båt någon annanstans i Sverige, utan betyder bara att du själv kommer att behöva överföra kunskaperna du får från vår utbildare till dina egna vatten.

När du efter genomförd utbildning ska examineras kommer du att ha allt det underlag som behövs i form av kunskap för att klara provet för Förarintyg Båt.

Med det sagt önskar vi dig varmt välkommen till våra utbildningar för Förarintyg Båt i Stockholm!

Svensk Båtutbildning AB

Boka nu, betala senare! (*)

*: Betalning mot faktura, 10 dagar betaltid


"10 av 10. Mycket nöjd med kursen, äntligen blir fisketuren i Norge av!"

Marcus Lorentzon

27 år

"Fantastiskt nöjd. Ett stort steg på vägen till att uppfylla min dröm, en sommarsegling längs med Östkusten!"

Jurg Neumann

45 år

"Humor, personligt och intensivt. Nu ska jag hem och planera min segling till Danmark i sommar!"

Andreas Nordén

22 år

Kommande kurstillfällen hos Svensk Båtutbildning