Förarintyg intensivkurs

Svensk Båtutbildning erbjuder intensivkurser för Förarintyg i Gamla stan i Stockholm och på segelfartyget Barken Viking i Göteborg under helger året runt med examination för de som vill på söndagen samma helg som kursen går.

Intensivkursen läses under en helg och leder till ett Förarintyg för fritidsbåt som visar att innehavaren visat sig ha tillräckliga teoretiska kunskaper för att på ett säkert sätt framföra en fritidsbåt i skyddade vatten, i dagsljus och under goda siktförhållanden samt hur man visar gott sjömanskap. Förarintyg för fritidsbåt kallas även Förarbevis, vilket är en äldre benämning, samt för Båtkörkort.

Utbildningsgarantin innebär att om du inte klarar examinationen får du gå om kursen utan extra kostnad.

Välkommen att boka kursen som leder till Förarintyg med oss idag!

 • Pris för intensivkursen: 1 975 :-
 • Var: Västerlånggatan 56 i Gamla Stan i Stockholm eller Segelfartyget Barken Viking på Lilla bommens torg 10 i Göteborg.
 • När under veckan: Lördag kl. 09:30 till 16:00 och söndag kl. 09:30 till 16:00.
 • Examination: Vi rekommenderar att du väntar en vecka med examination, men den pågår på söndagen mellan kl. 16:00 och ca 18:30 varför du kan skriva samma helg som du går kursen om du vill.
 • Utbildningsgaranti: Innebär att du får läsa kursen igen utan extra kostnad om du inte klarar provet. Dock kostar det alltid att skriva provet då detta hanteras av Nämnden för Båtlivsutbildnings examinatorer.
 • Kursmaterial: 600:-. Inkluderar förberedande webbkurs, kursbok, övningssjökort, passare, linjal och transportör. Välj till/ta bort kursmaterial i bokningsformuläret till höger.
 • Utskick av kursmaterial: Vi skickar ut litteratur digitalt innan kursstart när fakturan betalats. Övrigt material får du vid kursstart.
 • Förberedande webbkurs: Vi har också sammanfattat litteraturen i vår förberedande webbkurs som du får tillgång till direkt när du bokar kursen.
 • Examinationsavgift: 625 :- (plus 65 :- för den Blå intygsboken) tillkommer och tas ut av Nämnden för Båtlivsutbildning. Betalas kontant alt. via Swish vid provtillfället.
 • Totalt för kursen, förberedande webbkurs, kursbok, kursmaterial & examinationsavgift: 3 265:-

Våra samarbetspartners


  

Varför Svensk Båtutbildning?

 • Roligare & säkrare båtliv – Våra utbildningar är pedagogiskt upplagda för dig som vill lära dig att hantera din fritidsbåt säkert, oavsett om det är en motorbåt eller en segelbåt. Du lär dig grunderna i navigation, sjösäkerhet och sjövägsregler.
 • Seglare & motorbåtsförare, nybörjare & erfaren – Om du går kurserna i rätt ordning krävs inga ytterligare förkunskaper för våra navigationsutbildningar. Vi vänder oss både till seglare och motorbåtsförare, till dig som är nybörjare eller har flera års erfarenhet och vill fräscha upp dina kunskaper.
 • Utbildningsgaranti – Utbildningsgarantin gäller på alla våra kurser och innebär att du får komma tillbaka utan extra kostnad om du inte klarar examinationen.
 • Marina lokaler & båtar – Kurserna hålls i marina lokaler i Gamla stan i Stockholm och på fartyget Astoria i centrala Göteborg. Våra motor,- och segelbåtar utgår från Djurgården i Stockholm och från Orust i Göteborg.  
 • Pedagogiskt & alltid tillgängligt material – Kursboken och den förberedande webbkursen (sammanfattning av boken) hanteras online på dator, padda eller telefon och är alltid tillgänglig. Materialet är pedagogiskt upplagd med tydlig struktur där texter, bilder och övningar borgar för maximal förståelse.
 • Övningsfrågor & övningsprov – Efter varje kapitel finns övningsfrågor som sammanfattar kunskapen du behöver. Vi gör även övningsprov så att du får validera dina kunskaper.
 • Tillgång till hjälp – Våra instruktörer är alltid tillgängliga inför, under och efter kursen om du behöver hjälp. Vi är också tillgängliga på telefon och e-post. 
 • Mångårig erfarenhet – Våra instruktörer har mångårig erfarenhet av navigering, segling och sjömanskap.
 • Pengarna tillbaka garanti – Vi erbjuder 100% kundnöjdhetsgaranti vilket innebär att du får tillbaka pengarna om du inte är nöjd med utbildningen.

Intensiv kurs för Förarintyg under en helg

Våra intensivkurser för Förarintyg båt erbjuder en snabb och effektiv väg för att skaffa sig den nödvändiga kompetensen som krävs för att säkert framföra en båt och navigera på havet.

Oavsett om du befinner dig i Stockholm eller Göteborg, där vi har erbjuder lärarledda intensivkurser, eller någon annanstans, finns det många alternativ att välja mellan när det gäller intensivkurser som leder till Förarintyg för båt. Vi har haft deltagare från alla kontinenter på våra onlinekurser.

Intensivkurserna är utformade för att passa olika behov och erfarenhetsnivåer och ger dig som deltagare möjlighet att snabbt förvärva de kunskaper och färdigheter som krävs för att säkert och ansvarsfullt navigera på sjön.

Intensivkurs i Stockholm

I Stockholm erbjuds ett brett utbud av intensivkurser för Förarintyg på Västerlånggatan 56 i Gamla stan som täcker allt från grundläggande navigation och sjösäkerhet till sjövägsregler och nödsituationer. Oavsett om du är nybörjare eller har viss erfarenhet av båtnavigering är du välkommen att läsa kursen. Vi erbjuder intensiva helgkurser och onlinekurser som du kan läsa över längre tid.

Intensivkurs i Göteborg

I Göteborg är intensivkurser för Förarintyg också populära och tillgängliga året runt. Dessa kurser hålls på Segelfartyget Barken Viking mitt i stan och erbjuder dig som deltagare möjlighet att lära dig från erfarna instruktörer och navigatörer och att få erfarenhet av att hantera olika typer av sjökort, båtar och förhållanden. Från navigationsfärdigheter, sjösäkerhet till sjövägsregler, täcker intensivkurserna en bred palett av ämnen som är relevanta för en säker båtnavigering i sommar.

Förarbevis intensivkurs

Förarintyget kallades tidigare Förarbevis för båt. Vi erbjuder intensivkurser för Förarbevis båt i både Stockholm och Göteborg som är populära bland dem som snabbt och effektivt, på bara en helg, vill skaffa sig den nödvändiga kunskapen som krävs för att navigera och säkert framföra en båt. Dessa kurser kombinerar teoretisk undervisning med praktisk träning på navigering i sjökort som ger en omfattande förståelse för olika aspekter av båtlivet. Läs mer om Förarbeviset.

Oavsett var du väljer att genomföra din intensivkurs för Förarbevis online eller i klassrum, kan du vara säker på att du kommer att dra nytta av en högkvalitativ och omfattande intensivkurs som är utformad för att hjälpa dig att nå dina mål som båtförare.

Så oavsett om du är en nybörjare som vill lära dig grunderna eller en mer erfaren båtägare som vill förbättra dina färdigheter, kan en intensivkurs för Förarbevis vara rätt val för dig.

Ta det första steget mot att bli en säker och kunnig båtförare genom att anmäla dig till en intensivkurs idag.

Båtkörkort intensivkurs

Det råder för närvarande inget lagstadgat krav på dig som båtägare att inneha ett Båtkörkort för att kunna framföra en fritidsbåt. Trots detta är det sannolikt att den som genomgår en intensivkurs för Båtkörkort och erhåller ett giltigt körkort för båt kommer att kunna konvertera detta om och när det införs som en obligatorisk certifiering i framtiden. Ett framtida Båtkörkort motsvaras av dagens Förarintyg. Därför välkomnar vi dig att boka en Förarintyg intensivkurs med oss idag!

Det nuvarande lagstiftningsläget tillåter oss båtägare att framföra relativt stora båtar utan krav på ett specifikt körkort för båten, upp till 12 x 4 meter. Dock kan det vara fördelaktigt att förbereda sig för eventuella framtida förändringar genom att delta i en intensivkurs för körkort för båt och därigenom säkra den nödvändiga certifieringen.

För de som redan har eller överväger att skaffa ett Båtkörkort genom intensivkurs, ger detta en möjlighet till smidig övergång. Genom att proaktivt skaffa sig det lämpliga intyget idag positionerar du dig själv för att enkelt anpassa läget till eventuella kommande regeländringar. Boka en intensivkurs som leder till ett framtida Båtkörkort med oss idag.

Svensk Båtutbildning AB

Boka nu, betala senare! (*)

*: Betalning mot faktura, 10 dagar betaltid


"10 av 10. Mycket nöjd med kursen, äntligen blir fisketuren i Norge av!"

Marcus Lorentzon

27 år

"Fantastiskt nöjd. Ett stort steg på vägen till att uppfylla min dröm, en sommarsegling längs med Östkusten!"

Jurg Neumann

45 år

"Humor, personligt och intensivt. Nu ska jag hem och planera min segling till Danmark i sommar!"

Andreas Nordén

22 år

Kommande kurstillfällen hos Svensk Båtutbildning