Kombikurs Göteborg

Vår kombikurs i Göteborg leder till ett Förarintyg för fritidsbåt, ett Kustskepparintyg och ett intyg som heter “båtpraktik dager”.

Kombikursen är en paketering av Förarintyget, Båtpraktiken och Kustskepparen som ger ca 20% rabatt!

Innehavaren av dessa intyg har vid prövning visat sig ha tillräckliga teoretiska kunskaper om sjövägsregler, navigation, båtlivskunskap mm, som erfordras för att framföra ett fritidsfartyg i dagsljus, mörker och nedsatt sikt i såväl skyddade som oskyddade farvatten.

Välkommen att boka vår kombikurs i Göteborg genom att kontakta oss på info@batutbildning.se!

 • Pris för kursen: 4 900 :- (ca 20% rabatt jämfört med att boka kurserna separat)
 • Var: Segelfartyget Barken Viking på Lilla bommens torg i Göteborg.
 • När under veckan: 1. Valfri helg för Förarintyg, 2. valfritt pass för båtpraktiken, 3. valfri helg för Kustskepparintyget.
 • Utbildningsgaranti: Ja. Detta innebär att du får komma tillbaka utan kostnas om du mot förmodan inte klarar provet. Dock kostar det alltid att skriva provet då detta hanteras av Nämnden för Båtlivsutbildnings examinatorer.
 • Kursmaterial: 600 :- Inkluderar förberedande webbkurs, sammanfattande PDFer med sammanställd information som behöver läsas in, övningsprov för Förarintyg och Kustskepparintyg, kursbok för Förarintyg och Kustskepparintyg, övningssjökort för Förarintyg och Kustskepparintyg, passare, linjal och transportör.
 • Utskick av kursmaterial: Vi skickar ut litteratur digitalt innan kursstart. Övrigt material får du när du kommer till klassrummet. Vi har också sammanfattat litteraturen i vår förberedande webbkurs som du får tillgång till direkt när du bokar kursen.
 • Förberedande material: Inkluderar förberedande webbkurs, sammanfattande PDF:er med sammanställd information som behöver läras in samt övningsprov.
 • Examinationsavgift: 625:- för Förarintyg (plus 65:- för den blå intygsboken om du inte har denna) och 625:- för Kustskepparintyg tillkommer och tas ut av Nämnden för Båtlivsutbildning. Betalas kontant eller via Swish vid provtillfället. Ingen examinationsavgift utgår för Båtpraktiken.
 • Totalt för kombikursen, förberedande webbkurs, PDF:er, övningsprov, kursbok, kursmaterial & examinationsavgift: 6 815:-

Våra samarbetspartners


  

Varför Svensk Båtutbildning?

 • Roligare & säkrare båtliv – Våra utbildningar är pedagogiskt upplagda för dig som vill lära dig att hantera din fritidsbåt säkert, oavsett om det är en motorbåt eller en segelbåt. Du lär dig grunderna i navigation, sjösäkerhet och sjövägsregler.
 • Seglare & motorbåtsförare, nybörjare & erfaren – Om du går kurserna i rätt ordning krävs inga ytterligare förkunskaper för våra navigationsutbildningar. Vi vänder oss både till seglare och motorbåtsförare, till dig som är nybörjare eller har flera års erfarenhet och vill fräscha upp dina kunskaper.
 • Utbildningsgaranti – Utbildningsgarantin gäller på alla våra kurser och innebär att du får komma tillbaka utan extra kostnad om du inte klarar examinationen.
 • Marina lokaler & båtar – Kurserna hålls i marina lokaler i Gamla stan i Stockholm och på segelfartyget Barken Viking i Göteborg. Våra motor,- och segelbåtar utgår från Djurgården i Stockholm och från Orust i Göteborg.  
 • Pedagogiskt & alltid tillgängligt material – Kursboken och den förberedande webbkursen (sammanfattning av boken) hanteras online på dator, padda eller telefon och är alltid tillgänglig. Materialet är pedagogiskt upplagd med tydlig struktur där texter, bilder och övningar borgar för maximal förståelse.
 • Övningsfrågor & övningsprov – Efter varje kapitel finns övningsfrågor som sammanfattar kunskapen du behöver. Vi gör även övningsprov så att du får validera dina kunskaper.
 • Tillgång till hjälp – Våra instruktörer är alltid tillgängliga inför, under och efter kursen om du behöver hjälp. Vi är också tillgängliga på telefon och e-post. 
 • Mångårig erfarenhet – Våra instruktörer har mångårig erfarenhet av navigering, segling och sjömanskap.
 • Pengarna tillbaka garanti – Vi erbjuder 100% kundnöjdhetsgaranti vilket innebär att du får tillbaka pengarna om du inte är nöjd med utbildningen.

Om kurserna i Göteborg

Efter stort intresse erbjuder vi utöver våra kurser för Förarintyg, Båtpraktik och Kustskepparintyg i Göteborg, även en kombikurs som ger dig alla tre kurser till rabatterat pris. Kombin innebär att du får ca 20% rabatt jämfört med att boka kurserna separat.

Det krävs inga förkunskaper inför Förarintyget som är grundkursen. Inför Kustskepparen är det dock viktigt att du repeterar Förarintyget förutsatt att du vill skriva provet samma helg som du går kursen. Även om våra kursledare har lång erfarenhet och är goda pedagoger, är det en intensiv helg som väntar.

Kursernas upplägg i Göteborg

Kurserna genomförs under två intensiva och givande helger på segelfartyget Barken Viking på Lilla bommens torg i Göteborg.

Helg 1 kommer du att utbildas och examineras för Förarintyg för Båt, ett intyg som visar att du har de kunskaper som krävs för att framföra fritidsbåtar på ett säkert sätt.

Helg 2 går vi på djupet och ger dig de kunskaper och verktyg som du behöver för att få möjlighet att framföra större motorbåtar som segelbåtar. Däremellan tar du Båtpraktiken.

För datum i Göteborg se:

Förarintyget

Den första helgen är på många sätt också den viktigaste; inte nog med att du lägger grunderna för en ökad förståelse för säkerhet och navigering – utan ett godkänt prov för Förarintyget kan du inte få ut ditt Kustskepparintyg.

Den första dagen går vi igenom det mesta som rör navigering i kustnära vatten. Du får lära dig betydelsen av olika sjömärken, hur man navigerar efter GPS, hur man tolkar symboler och data i ett sjökort och mycket mer.

Dag två går vi igenom säkerhet och hur du framför din båt på ett sätt som är så säkert som möjligt för dig, dina medpassagerare och andra båtförare. Du får lära dig grundläggande sjukvård och dagen avslutas med examination. Du kan också vänta med att skriva provet.

Båtpraktiken

Efter Förarintyget och innan Kustskepparintygshelgen är du med på en 4 timmars båtpraktik i båt med instruktör där ni går igenom teoretiska kunskaper som praktiska övningar från Förarintyget.

Kustskepparintyget

Kustskeppaintyget är fortsättningskursen där du lär dig navigera utomskärs och i mörker. Även den tar en helg, och för många är detta den viktigaste kursen; Kustskepparintyget är ett krav för att få framföra fritidsskepp på som är 12×4 meter eller större.

Det kommer att bli en rolig, givande och intensiv helg där du lär dig mer om lagar och regler, fördjupad säkerhet och navigering samt grundläggande mörkerkörning och väderkunskap. Navigationen är momentet som vi lägger en extra tyngdpunkt på; positions- och deviationsbestämning, GPS, radar och plotter är några andra exempel som ingår. Även denna helg avslutas med ett skriftligt prov för den som vill.

Kommande kurstillfällen hos Svensk Båtutbildning