Kombinerat Förarintyg & Kustskepparintyg Göteborg

Välkommen att boka vår kombikurs idag genom att kontakta oss på info@batutbildning.se! Vår kombikurs leder till ett Förarintyg för fritidsbåt, ett Kustskepparintyg och ett intyg som heter “båtpraktik dager”. Innehavaren av dessa intyg har teoretiska kunskaper om att föra fritidsbåt inomskärs och i skyddade vatten, tillräckliga kunskaper om sjövägsregler, navigation och båtlivskunskap som behövs för att framföra ett fritidsfartyg i dagsljus, mörker och nedsatt sikt.

Kombikursen är en paketering av Förarintyget, Båtpraktiken och Kustskepparen som ger ca 20% rabatt!

 • Pris för kursen: 4 900 :- (ca 20% rabatt jämfört med att boka kurserna separat)
 • Var: Stigbergsliden 7 i Göteborg.
 • När under veckan: 1. Valfri helg för Förarintyg, 2. valfritt pass för båtpraktiken, 3. valfri helg för Kustskepparintyget.
 • Utbildningsgaranti: Ja. Detta innebär att du får komma tillbaka utan kostnas om du mot förmodan inte klarar provet. Dock kostar det alltid att skriva provet då detta hanteras av Nämnden för Båtlivsutbildnings examinatorer.
 • Kursmaterial: 600 :- Inkluderar förberedande webbkurs, sammanfattande PDFer med sammanställd information som behöver läsas in, övningsprov för Förarintyg och Kustskepparintyg, kursbok för Förarintyg och Kustskepparintyg, övningssjökort för Förarintyg och Kustskepparintyg, passare, linjal och transportör.
 • Utskick av kursmaterial: Vi skickar ut litteratur digitalt innan kursstart. Övrigt material får du när du kommer till klassrummet. Vi har också sammanfattat litteraturen i vår förberedande webbkurs som du får tillgång till direkt när du bokar kursen.
 • Förberedande material: Inkluderar förberedande webbkurs, sammanfattande PDF:er med sammanställd information som behöver läras in samt övningsprov.
 • Examinationsavgift: 625:- för Förarintyg (plus 65:- för den blå intygsboken om du inte har denna) och 625:- för Kustskepparintyg tillkommer och tas ut av Nämnden för Båtlivsutbildning. Betalas kontant eller via Swish vid provtillfället. Ingen examinationsavgift utgår för Båtpraktiken.
 • Totalt för kombikursen, förberedande webbkurs, PDF:er, övningsprov, kursbok, kursmaterial & examinationsavgift: 6 815:-

För datum i Göteborg se Förarintyg Göteborg, Båtpraktik Göteborg och Kustskepparintyg Göteborg.


Våra samarbetspartners


Varför boka din kurs med Svensk Båtutbildning?

 • Vi har utbildningsgaranti på alla våra kurser vilket innebär att du får komma tillbaka gratis om du mot förmodan inte klarar provet.
 • Alla våra deltagare har klarat examinationen.
 • Våra instruktörer har mångårig erfarenhet av navigering, segling och sjömanskap.
 • Vi är det modernaste marina utbildningsföretaget i Sverige.
 • Vi har enbart haft nöjda deltagare sedan start.
 • Vi erbjuder 100% kundnöjdhetsgaranti.
 • Vi har Sveriges bästa utbildningsmaterial.

Mer information om kurserna

Kombikursen innebär att du bokar de kursdatum för Förarintyget, Båtpraktiken och Kustskepparintyget som passar dig. Kombin innebär ett paketerbjudande från oss som gör att du får Båtpraktiken för 300 sek, istället för 1 500 sek, vilket innebär ca 20% rabatt. Efter stort intresse och på allmän begäran erbjuder vi utöver våra kurser för Förarintyg och Kustskepparintyg, även en kombikurs som låter dig skriva upp för båda dessa intyg. Kursen äger rum under två intensiva helger i våra lokaler i Masthugget i Göteborg, och efter avklarade skriftliga prov kommer du att ha både Förarintyg och Kustskepparexamen.

Det krävs inga förkunskaper för grundkursen Förarintyg. Inför Kustskepparen är det dock viktigt att du repeterar Förarintyget förutsatt att du vill skriva provet samma helg som du går kursen. Även om våra kursledare har lång erfarenhet och är goda pedagoger, är det en intensiv helg som väntar.

Kursernas upplägg

Kursen genomförs under två intensiva och givande helger i våra lokaler på Stigbergsliden 7 i Göteborg (Masthugget). Helg 1 kommer du att utbildas och examineras för Förarintyg för Båt, ett intyg som visar att du har de kunskaper som krävs för att framföra fritidsbåtar på ett säkert sätt. Helg 2 går vi på djupet och ger dig de kunskaper och verktyg som du behöver för att få möjlighet att hyra och framföra större båtar, motorbåtar som segelbåtar. Däremellan tar du Båtpraktiken. Under hela utbildningen kommer du självklart ha möjlighet att ställa frågor som rör ditt båtliv, till kursledaren.

Förarbeviset

Den första helgen är på många sätt också den viktigaste; inte nog med att du lägger grunderna för en ökad förståelse för säkerhet och navigering – utan ett godkänt prov för Förarintyget kan du inte få ut din Kustskepparexamen.

Den första dagen går vi igenom det mesta som rör navigering i kustnära vatten. Du får lära dig betydelsen av olika sjömärken, hur man navigerar efter GPS, hur man tolkar symboler och data på ett sjökort och mycket mycket mer.

Dag två går vi igenom säkerhet ombord och hur du framför din båt på ett sätt som är så säkert som möjligt för dig, dina medpassagerare och andra båtförare. Du får lära dig grundläggande sjukvård, första hjälpen och annat som rör generell säkerhetsmedvetenhet. Dagen avslutas med examination, men du kan också vänta med att skriva provet.

Båtpraktiken

Efter Förarintyget och innan Kustskepparintygshelgen är du med på en 4 timmars båtpraktik i båt med instruktör där ni går igenom teoretiska kunskaper som praktiska övningar från Förarintyget.

Kustskepparintyget

Kustskepparexamen är fortsättningskursen där du lär dig navigera utomskärs och i mörker. Även den tar en helg, och för många är detta den viktigaste kursen; Kustskepparintyget är ett krav för att få framföra ett fritidsskepp på minst 12×4 meter.

Det kommer att bli en rolig, givande och intensiv helg där du lär dig i huvudsak fyra huvudmoment: fördjupad säkerhet och navigering samt grundläggande mörkerkörning och väderkunskap. I säkerhetsmomentet ingår grundläggande sjukvård. Navigationen är momentet som vi lägger en extra tyngdpunkt på; positions- och deviationsbestämning, GPS, radar och plotter är några andra exempel som ingår i vårt navigeringsmoment, och under kapitlet väder går vi igenom allt som kan komma att hända ute på havet och hur du tolkar väderleken. Även denna helg avslutar vi med ett skriftligt prov.

Kommande kurstillfällen hos Svensk Båtutbildning