Kombinerat förarintyg & kustskepparintyg Göteborg

Välkommen att boka vår kombikurs idag genom att kontakta oss på info@batutbildning.se! Vår kombikurs leder till ett Förarintyg för fritidsbåt, ett Kustskepparintyg och ett intyg som heter “båtpraktik dager”. Innehavaren av dessa intyg har teoretiska kunskaper om att föra fritidsbåt inomskärs och i skyddade vatten, tillräckliga kunskaper om sjövägsregler, navigation, båtlivskunskap mm, som behövs för att framföra ett fritidsfartyg i dagsljus, mörker och nedsatt sikt.

 • Pris för kursen: 4 900 :-
 • Var: Stigbergsliden 7 i Göteborg.
 • När under veckan: 1. Valfri helg för Förarintyg, 2. valfritt pass för båtpraktiken, 3. valfri helg för Kustskepparintyget.
 • Utbildningsgaranti: Ja. Detta innebär att du får komma tillbaka gratis om du mot förmodan inte klarar provet. Dock kostar det alltid att skriva provet då detta hanteras av Nämnden för Båtlivsutbildnings examinatorer.
 • Kursmaterial: 600 :- Inkluderar förberedande webbkurs, sammanfattande PDFer med sammanställd information som behöver läsas in, övningsprov för Kustskepparintyg, kursbok för Förarintyg och Kustskepparintyg, övningssjökort för Förarintyg och Kustskepparintyg, passare, linjal och transportör.
 • Utskick av kursmaterial: Vi skickar ut kurslitteratur/kursmaterial om du inte redan har detta samt om du meddelar oss om att du vill ha det hemskickat (frakt á 99:- tillkommer).
 • Förberedande material: Inkluderar förberedande webbkurs, sammanfattande PDF:er med sammanställd information som behöver läras in samt övningsprov.
 • Examinationsavgift: 625:- för Förarintyg (plus 65:- för den blå intygsboken om du inte har denna) och 625:- för Kustskepparintyg tillkommer och tas ut av Nämnden för Båtlivsutbildning. Betalas kontant eller via Swish vid provtillfället. Ingen examinationsavgift utgår för Båtpraktiken.
 • Totalt för kombikursen, förberedande webbkurs, PDF:er, övningsprov, kursbok, kursmaterial & examinationsavgift: 6 815:-

Våra samarbetspartners


Varför boka din kurs med Svensk Båtutbildning?

 • Vi har utbildningsgaranti på alla våra kurser vilket innebär att du får komma tillbaka gratis om du mot förmodan inte klarar provet.
 • Alla våra deltagare har klarat examinationen.
 • Våra instruktörer har mångårig erfarenhet av navigering, segling och sjömanskap.
 • Vi är det modernaste marina utbildningsföretaget i Sverige.
 • Vi har enbart haft nöjda deltagare sedan start.
 • Vi erbjuder 100% kundnöjdhetsgaranti.
 • Vi har Sveriges bästa utbildningsmaterial.

Mer information om kursen

Kombikursen innebär att du bokar de kursdatum för Förarintyget, Båtpraktiken och Kustskepparintyget som passar dig. Kombin innebär ett paketerbjudande från oss som gör att du får Båtpraktiken för 300 sek, istället för 1 500 sek. Efter stort intresse och på allmän begäran erbjuder vi utöver våra kurser för förarbevis och skepparexamen, även en kombikurs som låter dig skriva upp för båda dessa intyg. Kursen äger rum under två intensiva helger i våra lokaler i Masthugget i Göteborg, och efter avklarade skriftliga prov kommer du att ha både förarbevis och kustskepparexamen, motsvarande kommande båtkörkort klass 1 och 2.

Kursen är lämplig för dig som har viss erfarenhet, men saknar formella meriter. Även om vi utbildat ovana båtägare i denna brukar man klara sig bättre om man har tidigare erfarenhet. Vi kan inte nog understryka hur viktigt det är att du läser igenom kursmaterialet noggrant enligt läsanvisningarna, och kommer väl förberedd till kursstarten. Även om våra kursledare har lång erfarenhet och är goda pedagoger, kommer de inte att ha obegränsat med tid för någon som inte har de grundläggande kunskaperna vi förutsätter.

Kursens upplägg
Kursen genomförs under två intensiva men givande helger i våra lokaler på Stigbergsliden 7 i Göteborg (Masthugget). Helg 1 kommer du att utbildas och examineras för Förarbevis Båt, ett intyg som visar att du har de kunskaper som krävs för att framföra fritidsbåtar på ett säkert sätt. Helg 2 går vi på djupet och ger dig de kunskaper och verktyg som du behöver för att få möjlighet att hyra och framföra större båtar, motorbåtar som segelbåtar. Däremellan tar du Båtpraktiken. Under hela utbildningen kommer du självklart ha möjlighet att ställa frågor som rör just ditt båtliv, till kursledaren.

Förarbevis
Den första helgen är på många sätt också den viktigaste: inte nog med att du lägger grunderna för en ökad förståelse för säkerhet och navigering (om inte annat så på det formella planet) – utan ett godkänt prov för förarbevis kan du inte påbörja utbildningen för kustskepparexamen.

Den första dagen går vi igenom det mesta som rör navigering i kustnära vatten. Du får lära dig betydelsen av olika sjömärken, hur man navigerar efter GPS och hur man tolkar symboler och data på ett sjökort.

Dag två går vi igenom säkerhet ombord och hur du kan framföra din båt på ett sätt som är så säkert som möjligt för dig, dina medpassagerare, andra båtförare och övrigt liv i och på vattnet. Du får lära dig grundläggande sjukvård, första hjälpen och annat som rör generell säkerhetsmedvetenhet, och dagen avslutas med ett skriftligt prov.

Båtpraktik

Efter det att du tagit förarintyget och innan kustskepparintygshelgen är du med på en 4 timmars båtpraktik i båt med instruktör där ni går igenom alla teoretiska kunskaper från förarintyget praktiskt.

Kustskepparexamen
Kustskepparexamen är en fortsättningskurs på förarintyget där du dels lär dig att bemästra en båt som är längre än tolv meter, dels lär dig navigera utomskärs och mörkerkörning. Även den tar en helg, och för många är detta den viktiga kursen av de två: det är nämligen ett minimumkrav på kustskepparexamen, för att kunna få framföra ett fritidsskepp på minst 12×4 meter.

Det kommer att bli en rolig, givande och intensiv helg där du kommer att lära dig i huvudsak fyra huvudmoment: fördjupad säkerhet och navigering, samt grundläggande mörkerkörning och väderkunskap. I säkerhetsmomentet ingår grundläggande sjukvård och man över bord-övningar. Navigationen är momentet som vi lägger en extra tyngdpunkt på: positions- och deviationsbestämning, GPS, radar och plotter är några andra exempel som ingår i vårt navigeringsmoment, och under kapitlet väder går vi igenom allt som kan komma att hända ute på havet och hur du tolkar väderleken. Även denna helg avslutar vi med ett skriftligt prov.

Kommande kurstillfällen hos Svensk Båtutbildning