Kombikurs Stockholm

Vår kombikurs i Stockholm leder till ett Förarintyg för fritidsbåt, ett Kustskepparintyg och ett intyg som heter “båtpraktik dager”.

Kombikursen är en paketering av Förarintyget, Båtpraktiken och Kustskepparen som ger ca 20% rabatt!

Innehavaren av dessa intyg har vid prövning visat sig ha tillräckliga teoretiska kunskaper om sjövägsregler, navigation, båtlivskunskap mm, som erfordras för att framföra ett fritidsfartyg i dagsljus, mörker och nedsatt sikt i såväl skyddade som oskyddade farvatten.

Välkommen att boka vår kombikurs i Göteborg genom att kontakta oss på info@batutbildning.se!

 • Pris för kursen: 4 900 :- (ca 20% rabatt jämfört med att boka kurserna separat)
 • Var: Västerlånggatan 56 i Gamla Stan i Stockholm
 • När under veckan: 1. Valfri helg för Förarintyg, 2. valfritt pass för båtpraktiken, 3. valfri helg för Kustskepparintyget.
 • Utbildningsgaranti: Ja. Detta innebär att du får komma tillbaka utan kostnad om du mot förmodan inte klarar provet. Dock kostar det alltid att skriva provet då detta hanteras av Nämnden för Båtlivsutbildnings examinatorer.
 • Kursmaterial: 600 :- Inkluderar förberedande webbkurs, sammanfattande PDFer med sammanställd information som behöver läsas in, övningsprov för Kustskepparintyg, kursbok för Förarintyg och Kustskepparintyg, övningssjökort för Förarintyg och Kustskepparintyg, passare, linjal och transportör.
 • Utskick av kursmaterial: Vi skickar ut litteratur digitalt innan kursstart. Övrigt material får du när du kommer till klassrummet. Vi har också sammanfattat litteraturen i vår förberedande webbkurs som du får tillgång till direkt när du bokar kursen.
 • Förberedande material: Inkluderar förberedande webbkurs, sammanfattande PDF:er med sammanställd information som behöver läras in samt övningsprov.
 • Examinationsavgift: 625:- för Förarintyg (plus 65:- för den blå intygsboken om du inte har denna) och 625:- för Kustskepparintyg tillkommer och tas ut av Nämnden för Båtlivsutbildning. Betalas kontant eller via Swish vid provtillfället. Ingen examinationsavgift utgår för Båtpraktiken.
 • Totalt för kombikursen, förberedande webbkurs, PDF:er, övningsprov, kursbok, kursmaterial & examinationsavgift: 6 815:-

Våra samarbetspartners


  

Varför Svensk Båtutbildning?

 • Roligare & säkrare båtliv – Våra utbildningar är pedagogiskt upplagda för dig som vill lära dig att hantera din fritidsbåt säkert, oavsett om det är en motorbåt eller en segelbåt. Du lär dig grunderna i navigation, sjösäkerhet och sjövägsregler.
 • Seglare & motorbåtsförare, nybörjare & erfaren – Om du går kurserna i rätt ordning krävs inga ytterligare förkunskaper för våra navigationsutbildningar. Vi vänder oss både till seglare och motorbåtsförare, till dig som är nybörjare eller har flera års erfarenhet och vill fräscha upp dina kunskaper.
 • Utbildningsgaranti – Utbildningsgarantin gäller på alla våra kurser och innebär att du får komma tillbaka utan extra kostnad om du inte klarar examinationen.
 • Marina lokaler & båtar – Kurserna hålls i marina lokaler i Gamla stan i Stockholm och på fartyget Astoria i centrala Göteborg. Våra motor,- och segelbåtar utgår från Djurgården i Stockholm och från Orust i Göteborg.  
 • Pedagogiskt & alltid tillgängligt material – Kursboken och den förberedande webbkursen (sammanfattning av boken) hanteras online på dator, padda eller telefon och är alltid tillgänglig. Materialet är pedagogiskt upplagd med tydlig struktur där texter, bilder och övningar borgar för maximal förståelse.
 • Övningsfrågor & övningsprov – Efter varje kapitel finns övningsfrågor som sammanfattar kunskapen du behöver. Vi gör även övningsprov så att du får validera dina kunskaper.
 • Tillgång till hjälp – Våra instruktörer är alltid tillgängliga inför, under och efter kursen om du behöver hjälp. Vi är också tillgängliga på telefon och e-post. 
 • Mångårig erfarenhet – Våra instruktörer har mångårig erfarenhet av navigering, segling och sjömanskap.
 • Pengarna tillbaka garanti – Vi erbjuder 100% kundnöjdhetsgaranti vilket innebär att du får tillbaka pengarna om du inte är nöjd med utbildningen.

Om kurserna i Stockholm

Kombikursen innebär att du bokar de kursdatum för Förarintyget, Båtpraktiken och Kustskepparintyget som passar dig. Kombin innebär ett paketerbjudande från oss som gör att du får ca 20% rabatt jämfört med att boka kurserna separat.

Kursupplägg i Stockholm

Kurserna genomförs under två intensiva och effektiva helger i våra lokaler på Västerlånggatan 56 i Gamla stan i centrala Stockholm.

Under den första helgen utbildar och examinerar vi dig för Förarintyg, den andra helgen gäller samma upplägg fast för Kustskepparintyget. Däremellan tar du båtpraktiken.

Under dessa två fullspäckade helger och du kommer att lära dig väldigt mycket samtidigt som du får umgås med övriga kursdeltagare och kursledare.

För datum i Stockholm se:

Förarintyget

Den första helgen fokuserar vi på de grundläggande kunskaper i säkerhet och navigering som krävs för att få Förarintyg för fritidsbåt. Denna nivå motsvarar också det som i framtiden väntas bli båtkörkort klass 1.

Dag 1 handlar till stor del om navigering, och utöver fokus på sjökortet går vi igenom sjömärken och andra mer konkreta saker som kan göra din navigering säker och effektiv.

Dag 2 handlar mer om säkerhet. Vi går igenom nödsignaler, sjukvård ombord och hur du ska agera på sjön för att inte utgöra en säkerhetsfara för andra båtar, den känsliga marina miljön, dig och dina medpassagerare. Dag 2 avslutas med ett skriftligt prov som du kan vänta med att skriva om du vill.

Båtpraktiken

Efter Förarintyget och innan Kustskepparintygshelgen är du med på en 4 timmars båtpraktik i båt med instruktör där ni går igenom teoretiska kunskaper som övningar från Förarintyget praktiskt.

Kustskepparexamen

Den andra helgen fokuserar vi på säkerhet, navigering, mörkerkörning och väder. Du ges en fördjupad kunskap i säkerhet och navigering, medan vi introducerar dig för mörkerkörning och hur man tolkar väderförhållanden och väderlek.

Även denna helg avslutas med examination. När det är godkänt kan du stolt kalla dig själv innehavare av Förarintyg, Båtpraktiksintyg och Kustskepparintyg – en perfekt kurs för dig i Stockholm som vill kunna framföra fritidsbåtar som är 12 x 4 meter eller större!

Kommande kurstillfällen hos Svensk Båtutbildning