Kombinerat Förarintyg & Kustskepparintyg Stockholm

Välkommen att boka vår kombikurs idag genom att kontakta oss på info@batutbildning.se!. Vår kombikurs i Stockholm leder till ett Förarintyg för fritidsbåt, ett Kustskepparintyg och ett intyg som heter “båtpraktik dager”. Båtpraktiken är en praktisk utbildning med instruktör på båt under ca 4 timmar. Innehavaren av dessa intyg har teoretiska kunskaper om att föra fritidsbåt inomskärs och i skyddade vatten, tillräckliga kunskaper om sjövägsregler, navigation och båtlivskunskap som behövs för att framföra ett fritidsfartyg i dagsljus, mörker och nedsatt sikt.

Kombikursen är en paketering av Förarintyget, Båtpraktiken och Kustskepparen som ger ca 20% rabatt!

 • Pris för kursen: 4 900 :- (ca 20% rabatt jämfört med att boka kurserna separat)
 • Var: Västerlånggatan 56 i Gamla Stan eller Sveavägen 33 i Stockholm
 • När under veckan: 1. Valfri helg för Förarintyg, 2. valfritt pass för båtpraktiken, 3. valfri helg för Kustskepparintyget.
 • Utbildningsgaranti: Ja. Detta innebär att du får komma tillbaka utan kostnad om du mot förmodan inte klarar provet. Dock kostar det alltid att skriva provet då detta hanteras av Nämnden för Båtlivsutbildnings examinatorer.
 • Kursmaterial: 600 :- Inkluderar förberedande webbkurs, sammanfattande PDFer med sammanställd information som behöver läsas in, övningsprov för Kustskepparintyg, kursbok för Förarintyg och Kustskepparintyg, övningssjökort för Förarintyg och Kustskepparintyg, passare, linjal och transportör.
 • Utskick av kursmaterial: Vi skickar ut litteratur digitalt innan kursstart. Övrigt material får du när du kommer till klassrummet. Vi har också sammanfattat litteraturen i vår förberedande webbkurs som du får tillgång till direkt när du bokar kursen.
 • Förberedande material: Inkluderar förberedande webbkurs, sammanfattande PDF:er med sammanställd information som behöver läras in samt övningsprov.
 • Examinationsavgift: 625:- för Förarintyg (plus 65:- för den blå intygsboken om du inte har denna) och 625:- för Kustskepparintyg tillkommer och tas ut av Nämnden för Båtlivsutbildning. Betalas kontant eller via Swish vid provtillfället. Ingen examinationsavgift utgår för Båtpraktiken.
 • Totalt för kombikursen, förberedande webbkurs, PDF:er, övningsprov, kursbok, kursmaterial & examinationsavgift: 6 815:-

För datum i Stockholm se sidan om Förarintyg i Stockholm, Båtpraktik Stockholm och Kustskepparintyg Stockholm.


Våra samarbetspartners


Varför boka din kurs med Svensk Båtutbildning?

 • Vi har utbildningsgaranti på alla våra kurser vilket innebär att du får komma tillbaka gratis om du mot förmodan inte klarar provet.
 • Alla våra deltagare har klarat examinationen.
 • Våra instruktörer har mångårig erfarenhet av navigering, segling och sjömanskap.
 • Vi är det modernaste marina utbildningsföretaget i Sverige.
 • Vi har enbart haft nöjda deltagare sedan start.
 • Vi erbjuder 100% kundnöjdhetsgaranti.
 • Vi har Sveriges bästa utbildningsmaterial.

Mer information om kurserna

Kombikursen innebär att du bokar de kursdatum för Förarintyget, Båtpraktiken och Kustskepparintyget som passar dig. Kombin innebär ett paketerbjudande från oss som gör att du får Båtpraktiken för 300 sek, istället för 1 500 sek, vilket ger ca 20% rabatt total jämfört med att boka kurserna separat.

Vi vill dock understryka vikten av egenutbildning och goda förberedelser inför Kustskepparintyget. Trots att våra kursledare är mycket meriterade och erfarna är kurserna intensiva.

Kursupplägg

Kurserna genomförs under två intensiva och effektiva helger i våra lokaler på Västerlånggatan 56 eller på Sveavägen 33 i centrala Stockholm. Under den första helgen utbildar och examinerar vi dig för Förarintyg, den andra helgen gäller samma upplägg för Kustskepparintyget. Däremellan tar du båtpraktiken. Det intensiva studiesättet kommer att medföra två fullspäckade helger och du kommer att lära dig mycket matnyttigt samtidigt som du får umgås med övriga kursdeltagarna och kursledare. Du har givetvis chansen att ställa mer specifika frågor som rör just dig och din båt till våra kunniga kursledare under kursernas gång.

Förarintyget

Den första helgen fokuserar vi på de grundläggande kunskaper i säkerhet och navigering som krävs för att få förarintyg för fritidsbåt. Denna nivå motsvarar också det som i framtiden väntas bli båtkörkort klass 1. Dag 1 handlar till stor del om navigering, och utöver GPS och sjökort går vi igenom sjömärken och andra mer konkreta saker som kan göra din navigering säker och effektiv.

Den andra dagen handlar mer om säkerhet. Vi går igenom nödsignaler, sjukvård ombord och hur du ska agera på sjön för att inte utgöra en säkerhetsfara för andra båtar, den känsliga marina miljön, dig och dina medpassagerare. Dag 2 avslutas med ett skriftligt prov (om du vill, du kan också vänta med att skriva provet) vars resultat avgör om du klarat kursen eller inte.

Båtpraktiken

Efter Förarintyget och innan Kustskepparintygshelgen är du med på en 4 timmars båtpraktik i båt med instruktör där ni går igenom teoretiska kunskaper som övningar från Förarintyget praktiskt.

Kustskepparexamen

Den andra helgen fokuserar vi på fyra huvudmoment: säkerhet, navigering, mörkerkörning och väder. Du ges en fördjupad kunskap i säkerhet och navigering, medan vi introducerar dig för mörkerkörning och hur man tolkar väderförhållanden och väderlek. I säkerhetsdelen tar vi upp mer konkret sjukvård och agerande vid nödsituationer, medan du under navigeringsmomentet får lära dig bland annat plottning, deviationsberäkning och mer avancerad navigering med hjälp av GPS.

Även denna helg avslutas med examination. När det är godkänt kan du stolt kalla dig själv innehavare av både Förarintyg, Båtpraktik och Kustskepparintyg – en perfekt kurs för dig i Stockholm som vill kunna hyra och framföra båtar över 12 x 4 meter!

Kommande kurstillfällen hos Svensk Båtutbildning