Kombinerat förarintyg & kustskepparintyg Stockholm

Välkommen att boka vår kombikurs idag genom att kontakta oss på info@batutbildning.se!. Vår kombikurs i Stockholm leder till ett Förarintyg för fritidsbåt, ett Kustskepparintyg och ett intyg som heter “båtpraktik dager”. Båtpraktiken är en praktisk utbildning med instruktör på båt under ca 4 timmar. Innehavaren av dessa intyg har teoretiska kunskaper om att föra fritidsbåt inomskärs och i skyddade vatten, tillräckliga kunskaper om sjövägsregler, navigation, båtlivskunskap mm, som behövs för att framföra ett fritidsfartyg i dagsljus, mörker och nedsatt sikt.

Pris för kursen: 4 900 :-
Var: Västerlånggatan 56 i Gamla Stan i Stockholm
När under veckan: 1. Valfri helg för Förarintyg, 2. valfritt pass för båtpraktiken, 3. valfri helg för Kustskepparintyget.
Utbildningsgaranti: Ja. Detta innebär att du får komma tillbaka gratis om du mot förmodan inte klarar provet. Dock kostar det alltid att skriva provet då detta hanteras av Nämnden för Båtlivsutbildnings examinatorer.
Kursmaterial: 600 :- Inkluderar förberedande webbkurs, sammanfattande PDFer med sammanställd information som behöver läsas in, övningsprov för Kustskepparintyg, kursbok för Förarintyg och Kustskepparintyg, övningssjökort för Förarintyg och Kustskepparintyg, passare, linjal och transportör.
Utskick av kursmaterial: Vi skickar ut kurslitteratur/kursmaterial om du inte redan har detta samt om du meddelar oss om att du vill ha det hemskickat (frakt á 99:- tillkommer).
Förberedande material: Inkluderar förberedande webbkurs, sammanfattande PDF:er med sammanställd information som behöver läras in samt övningsprov.
Examinationsavgift: 625:- för Förarintyg (plus 65:- för den blå intygsboken om du inte har denna) och 625:- för Kustskepparintyg tillkommer och tas ut av Nämnden för Båtlivsutbildning. Betalas kontant eller via Swish vid provtillfället. Ingen examinationsavgift utgår för Båtpraktiken.
Totalt för kombikursen, förberedande webbkurs, PDF:er, övningsprov, kursbok, kursmaterial & examinationsavgift: 6 815:-


Våra samarbetspartners


Varför boka din kurs med Svensk Båtutbildning?

  • Vi har utbildningsgaranti på alla våra kurser vilket innebär att du får komma tillbaka gratis om du mot förmodan inte klarar provet.
  • Alla våra deltagare har klarat examinationen.
  • Våra instruktörer har mångårig erfarenhet av navigering, segling och sjömanskap.
  • Vi är det modernaste marina utbildningsföretaget i Sverige.
  • Vi har enbart haft nöjda deltagare sedan start.
  • Vi erbjuder 100% kundnöjdhetsgaranti.
  • Vi har Sveriges bästa utbildningsmaterial.

Mer information om kursen

Kombikursen innebär att du bokar de kursdatum för Förarintyget, Båtpraktiken och Kustskepparintyget som passar dig. Kombin innebär ett paketerbjudande från oss som gör att du får Båtpraktiken för 300 sek, istället för 1 500 sek.

På allmän begäran kan vi erbjuda intresserade en kombikurs, även den i form av intensivkurs, för dig som vill ta både förarbevis och kustskepparexamen i Stockholm.

Vi vill dock understryka vikten av egenutbildning och goda förberedelser. Trots att våra kursledare är mycket meriterade och erfarna är detta som sagt en intensivkurs. Det innebär att de inte alltid kommer att ha tid att ta sig an en deltagare som kommer dåligt förberedd och på grund av det inte kan delta aktivt i kursens moment. Även om våra kurser har utbildningsgaranti ligger en stor del av ansvaret på dig.

Kursens upplägg
Kursen genomförs under två intensiva men effektiva helger i våra lokaler på Västerlånggatan 56 i Stockholm (Gamla Stan). Under den första helgen utbildar och examinerar vi dig för förarbevis, den andra helgen gäller samma upplägg för kustskepparintyget. Däremellan tar du båtpraktiken. Det intensiva studiesättet kommer att medföra två fullspäckade helger men du kommer att lära dig extremt mycket matnyttigt samtidigt som du får umgås med de andra kursdeltagarna. Du har givetvis chansen att ställa mer specifika frågor som rör just dig och din båt till våra kunniga kursledare under utbildningens gång.

Förarbevis
Den första helgen fokuserar vi på de grundläggande kunskaper i säkerhet och navigering som krävs för att få förarbevis för fritidsbåt. Denna nivå motsvarar också det som i framtiden väntas bli båtkörkort klass 1. Dag 1 handlar till stor del om navigering, och utöver GPS och sjökort går vi också igenom sjömärken och andra mer konkreta saker som kan göra din navigering säkrare och mer effektiv.

Den andra dagen handlar mer om säkerhet till sjöss. Vi går igenom nödsignaler, sjukvård ombord och hur du ska agera på sjön för att inte utgöra en säkerhetsfara för andra båtar, den känsliga marina miljön, dig eller dina medpassagerare. Dag 2 avslutas också med ett skriftligt prov vars resultat avgör om du klarat utbildningen eller inte. Vår utbildningsgaranti innebär att vi bjuder på avgiften för ytterligare ett prov om du mot förmodan inte skulle klara den första skrivningen.

Båtpraktik

Efter det att du tagit förarintyget och innan kustskepparintygshelgen är du med på en 4 timmars båtpraktik i båt med instruktör där ni går igenom alla teoretiska kunskaper från förarintyget praktiskt.

Kustskepparexamen
Den andra helgen fokuserar vi på fyra huvudmoment: säkerhet, navigering, mörkerkörning och väder. Du ges en fördjupad kunskap i säkerhet och navigering, medan vi introducerar dig för mörkerkörning och hur man tolkar väderförhållanden och väderlek. I säkerhetsdelen tar vi upp mer konkret sjukvård och agerande vid nödsituationer, medan du under navigeringsmomentet får lära dig bland annat plottning, deviationsberäkning och mer avancerad navigering med hjälp av GPS.

Även denna helg avslutas med ett skriftligt prov. När det är godkänt kan du stolt kalla dig själv innehavare av både förarbevis och skepparexamen – en perfekt kurs för dig i Stockholm som vill kunna hyra och framföra båtar över 12 x 4 meter!

Kommande kurstillfällen hos Svensk Båtutbildning