Förarintyg båt | Förarbevis båt

Förarintyg för fritidsbåt kallas även i folkmun för förarbevis. Förarintyget är ett intyg om att innehavaren visat sig ha teoretiska kunskaper om att föra fritidsbåt inomskärs och i skyddade vatten samt hur man visar gott sjömanskap. Välkommen att boka ett en intensivkurs som leder till förarintyg med oss idag!

 • Pris för kursen: 1 975 :-
 • Var: Västerlånggatan 56 i Gamla Stan i Stockholm eller Stigbergsliden 7 i Göteborg.
 • När under veckan: Lördag kl. 09:30 till 16:00 och söndag kl. 09:30 till 16:00. Examinationen pågår på söndagen mellan kl. 16:00 och ca 18:00.
 • Utbildningsgaranti: Ja. Detta innebär att du får komma tillbaka gratis om du mot förmodan inte klarar provet. Dock kostar det alltid att skriva provet då detta hanteras av Nämnden för Båtlivsutbildnings examinatorer.
 • Kursmaterial: 600:-. Inkluderar förberedande webbkurs, kursbok, övningssjökort, passare, linjal och transportör. Välj till/ta bort kursmaterial i bokningsformuläret till höger.
 • Utskick av kursmaterial: Vi skickar inte ut kurslitteratur eller kursmaterial innan kursstart. Detta får du när kursen börjar. Istället har vi sammanfattat litteraturen i vår förberedande webbkurs som du får tillgång till när du bokar kursen.
 • Förberedande webbkurs: I den förberedande webbkursen sammanfattar vi litteraturen för att du på ett enkelt och pedagogiskt sätt skall vara förberedd när kursen börjar.
 • Examinationsavgift: 450 :- (plus 50 :- för den Blå intygsboken) tillkommer och tas ut av Nämnden för Båtlivsutbildning. Betalas kontant alt. via Swish vid provtillfället.
 • Totalt för kursen, förberedande webbkurs, kursbok, kursmaterial & examinationsavgift: 3 075:-

Våra samarbetspartners


Varför boka din kurs med Svensk Båtutbildning?

 • Vi har utbildningsgaranti på alla våra kurser vilket innebär att du får komma tillbaka gratis om du mot förmodan inte klarar provet.
 • Alla våra deltagare har klarat examinationen.
 • Våra instruktörer har mångårig erfarenhet av navigering, segling och sjömanskap.
 • Vi är det modernaste marina utbildningsföretaget i Sverige.
 • Vi har enbart haft nöjda deltagare sedan start.
 • Vi erbjuder 100% kundnöjdhetsgaranti.
 • Vi har Sveriges bästa utbildningsmaterial.

Mer information om kursen

Vi erbjuder uppskattade intensivkurser för dig som vill ta ett förarintyg eller förarbevis för båt. Notera att det inte är någon skillnad mellan förarbevis och förarintyg, utan att det helt enkelt är två olika namn för samma begrepp. Vi väljer att använda båda begreppen eftersom de är allmänt vedertagna, och för att undvika förvirring.

Våra kurser som leder till Förarintyg båt, även i folkmun kallat för Förarbevis båt, tillhandahålls i Gamla Stan i Stockholm och vid Stigbergsliden i Masthugget i Göteborg. Hos oss är alla välkomna, såväl pappa som mamma och barn, och all utbildning sker i moderna och fräscha lokaler med närhet till restauranger och matställen. Förarintyg båt/ Förarbevis båt är en utbildning vars huvudsakliga syfte är att öka din och din familjs säkerhet inom båtlivet till sjöss, oavsett om du seglar eller kör motorbåt. Därför är det just säkerheten som står i centrum i alla våra utbildningar för Förarintyg båt/ Förarbevis båt.

Vad får du lära dig?
Under kursen kommer du få ta del av navigation, väjningsregler, och allmänt sjövett. Allt detta för att öka säkerheten ute på havet. Med ett Förarintyg båt/ Förarbevis båt kommer ditt båtliv tveklöst att förändras till det bättre: du kommer känna en säkerhet inför val av naturhamn, under tilläggning och när du navigerar i allmänhet. Det kommer inte bara att göra sjön säkrare för din omgivning utan också för dig och dina medpassagerare.

Vi går också igenom hur man ska agera om olyckan skulle råka vara framme, ett uppskattat moment för många deltagare som vet att det trots en gedigen utbildning inte går att skydda sig mot allt. Under kursens gång får du lära dig hur du bör hantera en olycklig situation både vad gäller din båt, dess passagerare och eventuellt tillkallande av hjälp.

Förbered dig för framtiden
Kursen som leder till ett båtförarintyg kommer dessutom att förbereda dig för ett kommande båtkörkort. Om båtkörkortet blir verklighet kommer ditt Förarintyg båt/ Förarbevis båt direkt överföras till ett båtkörkort, vilket gör att du inte behöver gå ännu en kurs. Istället har du redan vad som krävs av dig som båtägare. Det innebär också i sin förlängning att du inte behöver sitta strandsatt i väntan på att få klara ett eventuellt prov för båtkörkort: med förarbevis för motorbåt och segelbåt kan du fortsätta precis som vanligt.

Vi vill med våra kurser i Förarintyg båt/ Förarbevis båt skapa en känsla av att båtlivet är en härlig och skön upplevelse. Många känner en stress inför alla moment som båtlivet skapar, något som är helt förståeligt. En stor del av denna stress beror dock ofta på okunskap, och med Svensk Båtutbildnings Förarintyg båt/ Förarbevis båt kommer du garanterat att öka dina kunskaper om båtliv, navigering och beteende till sjöss. Anmäl dig till en kurs redan idag!

Svensk Båtutbildning AB

Boka nu, betala senare! (*)

*: Betalning mot faktura, 10 dagar betaltid


"10 av 10. Mycket nöjd med kursen, äntligen blir fisketuren i Norge av!"

Marcus Lorentzon

27 år

"Fantastiskt nöjd. Ett stort steg på vägen till att uppfylla min dröm, en sommarsegling längs med Östkusten!"

Jurg Neumann

45 år

"Humor, personligt och intensivt. Nu ska jag hem och planera min segling till Danmark i sommar!"

Andreas Nordén

22 år

Kommande kurstillfällen hos Svensk Båtutbildning