Förarbevis båt Göteborg

Förarintyg för fritidsbåt kallas även i folkmun för förarbevis. Förarintyget är ett intyg om att innehavaren visat sig ha teoretiska kunskaper om att föra fritidsbåt inomskärs och i skyddade vatten samt hur man visar gott sjömanskap. Välkommen att boka en intensivkurs som leder till ett förarintyg med oss idag!

 • Pris för kursen: 1 975 :-
 • Var: Stigbergsliden 7, 414 63 Göteborg.
 • När under veckan: Lördag kl. 09:30 till 16:00 och söndag kl. 09:30 till 16:00. Examinationen pågår på söndagen mellan kl. 16:00 och ca 18:00.
 • Utbildningsgaranti: Ja. Detta innebär att du får komma tillbaka gratis om du mot förmodan inte klarar provet. Dock kostar det alltid att skriva provet då detta hanteras av Nämnden för Båtlivsutbildnings examinatorer.
 • Kursmaterial: 600:-. Inkluderar förberedande webbkurs, kursbok, övningssjökort, passare, linjal och transportör. Välj till/ta bort kursmaterial i bokningsformuläret till höger.
 • Utskick av kursmaterial: Vi skickar inte ut kurslitteratur eller kursmaterial innan kursstart. Detta får du när kursen börjar. Istället har vi sammanfattat litteraturen i vår förberedande webbkurs som du får tillgång till när du bokar kursen.
 • Förberedande webbkurs: I den förberedande webbkursen sammanfattar vi litteraturen för att du på ett enkelt och pedagogiskt sätt skall vara förberedd när kursen börjar.
 • Examinationsavgift: 450 :- (plus 50 :- för den Blå intygsboken) tillkommer och tas ut av Nämnden för Båtlivsutbildning. Betalas kontant alt. via Swish vid provtillfället.
 • Totalt för kursen, förberedande webbkurs, kursbok, kursmaterial & examinationsavgift: 3 075:-

Våra samarbetspartners


Varför boka din kurs med Svensk Båtutbildning?

 • Vi har utbildningsgaranti på alla våra kurser vilket innebär att du får komma tillbaka gratis om du mot förmodan inte klarar provet.
 • Alla våra deltagare har klarat examinationen.
 • Våra instruktörer har mångårig erfarenhet av navigering, segling och sjömanskap.
 • Vi är det modernaste marina utbildningsföretaget i Sverige.
 • Vi har enbart haft nöjda deltagare sedan start.
 • Vi erbjuder 100% kundnöjdhetsgaranti.
 • Vi har Sveriges bästa utbildningsmaterial.

Mer information om kursen

Förarbevis Båt Göteborg är en utbildning i Göteborg för dig som vill lära dig hur man på ett tryggt och professionellt sätt framför fritidsbåtar. Under den här intensivkursen kommer du att få lära dig grundläggande kunskaper i bland annat navigation, sjötrafikföreskrifter, sjömanskap och säkerhet till sjöss. Utbildningen kommer att göra dig tryggare på sjön samtidigt som du faktiskt stärker inte bara din egen, utan också medpassagerares och andra båtförares, säkerhet till sjöss.

Den här utbildningen riktar sig både till dig som är nybörjare och ovan vid sjön och till dig som kanske haft en fritidsbåt under några år men känner att det nu har blivit dags att putsa upp dina formella kunskaper lite för att verkligen ge dig en genuin säkerhet i de situationer som oundvikligen kan uppstå på sjön. Utbildningens ges i form av en intensivkurs i Göteborg och efter avlagd och godkänd examen får du ett Förarbevis Båt.

Förarbevis med fokus på Göteborg
Många som erbjuder utbildningar och kurser för förarbevis utbildar på ett generellt sätt för att kunskaperna ska kunna tillämpas så brett som möjligt och i så många olika miljöer som möjligt. Självklart kommer våra erfarna kursledare att ge dig en bred utbildning som kommer låta dig framföra en båt på ett säkert sätt varsomhelst i Sveriges vatten, men de ger också speciella tips och svar kring hur det är att åka båt i och utanför Göteborg. Sjökorten som används visar lokala vatten och många upplever att detta ger ytterligare en dimension av användarvänlighet och nytta.

Att inneha ett förarbevis för båt innebär också att du framtidssäkrar ditt båtägande: regeringen kommer allt närmare införandet av ett obligatoriskt och nationellt båtkörkort och om ett sådant beslut skulle fattas kommer du att direkt kunna lösa in ditt förarintyg mot ett sådant. Enligt nu gällande förslag kommer förarbeviset att motsvara ett båtkörkort klass 1. En annan fördel är också att du kan få försäkringsrabatter mot uppvisande av ett giltigt förarbevis, liksom rabatter när du ska hyra en båt.

När du går vår intensivkurs kommer det att vara ett högt tempo och det ställer givetvis också vissa krav på dig som kursdeltagare. Självklart skickar vi ut all kurslitteratur hem till dig innan kursstart för att du ska kunna förbereda dig på ett bra sätt innan förarintygskursen. Vi på båtutbildning.se ser till att du får alla läsanvisningar som behövs, och uppkommer det frågor är det givetvis viktigt att du hör av dig till oss i god tid. På så sätt kan vi se till att du är varm i kläderna innan kursstarten av intensivkursen till ditt framtida förarbevis för båt.

Vi på Svensk Båtutbildning ser fram emot din kursstart hos oss.

Svensk Båtutbildning AB

Boka nu, betala senare! (*)

*: Betalning mot faktura, 10 dagar betaltid


"10 av 10. Mycket nöjd med kursen, äntligen blir fisketuren i Norge av!"

Marcus Lorentzon

27 år

"Fantastiskt nöjd. Ett stort steg på vägen till att uppfylla min dröm, en sommarsegling längs med Östkusten!"

Jurg Neumann

45 år

"Humor, personligt och intensivt. Nu ska jag hem och planera min segling till Danmark i sommar!"

Andreas Nordén

22 år

Kommande kurstillfällen hos Svensk Båtutbildning